Loading...

Jak wybrać idealne opakowania gastronomiczne?

Branża gastronomiczna wymaga odpowiedniego wyposażenia, które zapewni właścicielom sprawne świadczenie usług i jednocześnie stanie się wizytówką firmy. Nie zawsze polega ona na przyjmowaniu gości w lokalu. Można śmiało powiedzieć, że w obecnych czasach znacznie częściej polega na dowożeniu jedzenia bezpośrednio do klienta. Dania na wynos wymagają właściwego przygotowania zawsze, zwłaszcza gdy firma zajmuje się cateringiem dietetycznym lub gdy w grę wchodzą rosnące w siłę foodtrucki. Opakowania gastronomiczne w takim wypadku są wartością na wagę złota.

Jakie opakowanie sprawdzi się w przypadku restauracji?

Wiele tak naprawdę zależy od rodzaju potraw serwowanych w danym miejscu. Plastikowe szczelnie zamykane opakowania gastronomiczne sprawdzą się idealnie w przypadku restauracji umożliwiających zamawianie zup i kremów. Tego typu pojemniki będą wówczas doskonałym rozwiązaniem i z pewnością nie sprawią kłopotu w transporcie. Punkty gastronomiczne serwujące dania obiadowe powinny wyposażyć się w pojemniki wykonane z trzciny, które świetnie zachowują temperaturę, ale jednocześnie nadają się do podgrzania w mikrofalówce. Opakowania gastronomiczne tego typu najczęściej posiadają przegródki umożliwiające oddzielenie poszczególnych składników obiadu i na ogół współpracują ze wszystkimi modelami zgrzewarek. Dostępne są również modele plastikowe o różnorodnej głębokości, takie jak np. https://www.decopak.pl/opakowania-gastronomiczne-cat-159 dzięki czemu właściciele restauracji będę mogli swobodnie wybierać spośród różnych rozmiarów i dobrać idealny w przypadku gramatury konkretnej potrawy.

Oryginalne opakowania do foodtrucka

Opisując obrazowo, foodtrucki to jeżdżące auta wypełnione po brzegi jedzeniem. Tego typu działalność to prężnie rozwijająca się gałąź branży gastronomicznej, którą najczęściej można spotkać podczas plenerowych imprez lub w stałych miejscach. Przymierzając się do stworzenia własnego foodtrucka trzeba mieć na względzie również kwestię opakowań gastronomicznych, ponieważ to jedyna opcja serwowania jedzenia. Również w tym wypadku warto dokładnie przeanalizować kwestię serwowanego jedzenia. Płynna konsystencja wyklucza papierowe opakowania. Jeżeli jednak działalność ma polegać na serwowaniu belgijskich frytek czy pysznych burgerów, to papier będzie doskonałym rozwiązaniem. Również w tym wypadku wybór opakowań gastronomicznych jest obszerny zarówno pod względem wzoru, jak i gabarytów. Dostępne są także wersje papierowe z przeznaczeniem do zgrzewu, co znacząco wpływa na atrakcyjność oferty. Wielu klientów chwali sobie możliwość zamówienia dania na wynos.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Upieczmy.pl

Blog kulinarny

Polecamy

Do czego służy frytownica gastronomiczna?

Do czego służy frytownica gastronomiczna?

Trudno wyobrazić sobie funkcjonowanie lokalu gastronomicznego bez frytownicy. To właśnie przy użyciu tego urządzenia możemy przygotować przepyszne frytki. Chyba każdy...

KSYLITOL FIŃSKI – WYSOKIEJ JAKOŚCI ALTERNATYWA DLA CUKRU

KSYLITOL FIŃSKI – WYSOKIEJ JAKOŚCI ALTERNATYWA DLA CUKRU

Ksylitol nazywany cukrem brzozowym należy do grupy alkoholi cukrowych. Jest on chętnie stosowany nie tylko ze względu na właściwości słodzące,...

W ogrodzie postaw piwniczkę z betonu

W ogrodzie postaw piwniczkę z betonu

Betonowe piwniczki są potrzebne. Takie rozwiązania stosowali nasi dziadkowie i korzystali z nich przez długi czas. Zapotrzebowanie na architekturę ogrodową...

Top 3 pyszne potrawy przygotowane na bazie grzybów – czas je poznać, a potem przygotować i zakosztować!

Top 3 pyszne potrawy przygotowane na bazie grzybów – czas je poznać, a potem przygotować i zakosztować!

Grzyby jeść warto, a wręcz jeść trzeba. Są zdrowe, ale też wyjątkowo smaczne i co ważne można przygotować wiele fantastycznych...

Jak przygotować pyszny niedzielny obiad plus obłędny deser?

Jak przygotować pyszny niedzielny obiad plus obłędny deser?

Wiele osób w ciągu większości dni tygodnia nie przykłada specjalnej uwagi do tego, co je. Oczywiście tak nie powinno być,...