Loading...

Kategoria: Kulinaria

Category:

Zastosowanie sody oczyszczonej

Soda oczyszczona w chemii nazywana jest wodorowęglanem sodu. Naturalnie występuje w organizmie każdego człowieka (w ślinie i żołądku) i odpowiedzialny jest za naeutralizowanie szkodliwych kwasów, zapobieganie tworzenia się wrzodów i wspomaganie układu pokarmowego. Na własny użytek człowieka pozyskuje sodę oczyszczoną ze słodkich wód i złóż mineralnych. Jeśli surowiec zostanie już zmagazynowany w odpowiedniej ilości, wówczas Czytaj dalej

Posted On :
Krem milky way
Category:

Krem Milky Way

Absolutny klasyk wśród najnowocześniejszych kremów do tortów. Może nie jest tak uniwersalny jak masa śmietankowa czy czekoladowa, ale za to potrafi nadać wypiekom niesamowitego smaku i niecodziennego aromatu. Uwielbiają go i dzieci, i dorośli. Jest tak dobry, że niektórzy nie potrafią się opanować i tuż po jego wykonaniu wyjadają go prosto z miseczki! A o Czytaj dalej

Posted On :
Ciasto smerfetka
Category:

Ciasto smerfetka

A kto powiedział, że latem i wiosną ciasta się nie sprawdzają? Niekoniecznie muszą być przecież podawane na gorąco. Ciasto smerfetka w ogóle nie wymaga pieczenia, a dzięki temu przygotowuje się je błyskawicznie i, co ważne, bezpiecznie – nawet dzieci mogą je wykonać zupełnie samodzielnie, wspaniale się przy tym bawiąc! Pyszna masa serowa w połączeniu z Czytaj dalej

Posted On :
Category:

Ciasto pijana zakonnica

Ciasto „Pijana Zakonnica” intryguje już swoją nazwą, więc gdy tylko pojawia się na stołach podczas zabawy, wszyscy bez wyjątku pragną go skosztować. A nie dość, że spore wrażenie robi jeszcze przed konsumpcją, to do szaleństwa potrafi rozkochać w sobie nawet wysublimowane kubki smakowe. Każdy, kto kiedykolwiek miał okazję je wykonać, wie dobrze, że jako pierwsze Czytaj dalej

Posted On :
Category:

Tort ciasteczkowy potwór

Dobre ciasto powinno nie tylko smakować – musi też odpowiednio wyglądać. Ludzie jedzą oczami, więc gdy otrzymują na talerzu kiepsko prezentujący się posiłek, od razu tracą swój apetyt i nie mają ochoty skosztować ani jednego kęsa. Całe szczęście nie trzeba być wyjątkowo uzdolnionym kulinarnie, aby przygotowywać smakołyki zachwycające i smakiem, i niesamowicie atrakcyjnym wyglądem. Zdecydowanie Czytaj dalej

Posted On :
Upieczmy.pl

Blog kulinarny

Polecamy

Kosmetyki BIO – co powinno znaleźć się w Twojej kosmetyczce?

Kosmetyki BIO – co powinno znaleźć się w Twojej kosmetyczce?

W ostatnim czasie dużą popularnością cieszą się kosmetyki BIO. W modzie jest naturalność, roślinna pielęgnacja oraz wegańskie formuły. To bardzo...

Wyjątkowa kuchenka gazowa

Wyjątkowa kuchenka gazowa

Kuchnia to nieodłączny element każdego domu, czy mieszkania. Nawet jeśli nie lubimy specjalnie gotować i często żywimy się na mieście,...

Jak wyposażyć swoją kuchnię? Wybór garnków

Jak wyposażyć swoją kuchnię? Wybór garnków

Kuchnia to miejsce, w którym spędzamy dużo czasu. Szczególnie na gotowaniu. Do tej czynności przydatnych jest wiele narzędzi. Od tych...

Chcesz upiec wilgotne ciasto czekoladowe? Poznaj nasze sposoby

Chcesz upiec wilgotne ciasto czekoladowe? Poznaj nasze sposoby

Czekolada to smakołyk, który zawsze jest tak samo dobry, niezależnie od tego, w jakiej postaci występuje. Jednak szczególnie trudno oprzeć...

Daktyle w kuchni – ciasto orzechowo-daktylowo-miodowe

Daktyle w kuchni – ciasto orzechowo-daktylowo-miodowe

Daktyle to zdrowa, choć wysokokaloryczna przekąska, składnik słodkich wypieków i deserów, a w daniach kuchni arabskiej również dań obiadowych. Zawierają...