Przepis na: Azjatycka zupa dyniowa z kurczakiem

Azjatycka zupa dyniowa z kurczakiem Z mięsem
Azjatycka zupa dyniowa z kurczakiem

Przepis na pyszną, rozgrzewającą zupę dyniową w stylu azjatyckim. Gęsta i kremowa. Z dodatkiem kurczaka i makaronu ryżowego to bardzo sycąca propozycja na obiad na chłodniejsze dni.


Składniki Składniki

  • 500 g dyni *
  • 800 ml bulionu z kurczaka
  • 400 ml mleka kokosowego
  • 120 g mrożonego groszku
  • 160 g makaronu ryżowego
  • 2 filety z kurczaka
  • 2 szalotki
  • 1 łyżka czerwonej pasty curry
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka cukru brązowego
  • 1/3 łyżeczki kurkumy
  • 2 łyżki masła


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Zupa ogórkowa z koperkiem

Zupa ogórkowa z koperkiem to pożywna i smaczna zupka o kwaskowatym smaku. Jadłam już dużo różnych wersji zupki ogórkowej - z koperkiem i bez, zabielaną śmietaną, z dodatkiem ryżu, gotowaną na bulionie warzywnym i wiele innych. Ja prezentuje klasyczną wersję tej zupy - taką, którą znam z dzieciństwa i robię od lat. Moja zupa ogórkowa z koperkiem jest gotowana na mięsie drobiowym, jest gęsta, średnio kwaśna, zabielona śmietanką - klasyczna, ale bardzo smaczna propozycja na obiad.

Szczi - rosyjska zupa

Przepis na zupę Szczi. Danie z kuchni rosyjskiej. Pyszna, rozgrzewająca i niezwykle sycąca. Najczęściej podaje się ją z kaszą gryczaną lub warzywnymi albo grzybowymi pierożkami. Ja przygotowałam dzisiaj wersję z kiełbasą. Bardzo przypomina nasz polski kapuśniak. Mój mąż zajadał ją ze smakiem! Polecam!

Kapuśniak

Jest to bardzo popularna w Polsce zupa - sycąca, rozgrzewająca o zdecydowanym, kwaśnym smaku. Najczęściej pojawia się na naszych stołach jesienno - zimową porą, kiedy nasz organizm potrzebuje się rozgrzać i nabrać energii. Podana z kromką świeżego pieczywa może stanowić pełen, sycący posiłek.

Zupa chrzanowa

Przepis na pyszną zupę chrzanową. Polecam!

Zupa szczawiowa

U mnie w rodzinnym domu często jadało się zupę szczawiową. Podejrzewam, że jak w większości domów w tamtych czasach. Uwielbiałem ją. Jednak ta zupa, mimo, że pyszna, miała jeden defekt. Ciężko się było nią najeść. Ot po prostu człowiek zjadł, przeleciała przez przewód pokarmowy i tyle. Dlatego też dzisiaj mamy dla Was nieco bardziej sycącą wersję. Z mięskiem w środku. Jest tak samo smaczna jak ta, którą zapamiętałem, a jednocześnie całkiem sycąca.

Żurek nie tylko na Wielkanoc

Przepis na tradycyjny żurek, który od lat gości na Wielkanocnym stole. Żurek jest jednym z najstarszych polskich dań i od lat gości na niejednym Wielkanocnym stole. Tradycyjnie powinno podawać się żurek w chlebie, jednak obecnie coraz częściej serwowany jest na talerzach. Artykuł Żurek nie tylko na Wielkanoc pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl.