Burger party: cheeseburgery i chipsy z fioletowych ziemniaków

Burger party: cheeseburgery i chipsy z fioletowych ziemniaków Potrawy z grilla
Burger party: cheeseburgery i chipsy z fioletowych ziemniaków

Czy jest coś lepszego niż domowy fast-food? Myślę, że nie! A skoro przed nami długi weekend to możemy nawet zaszaleć i przyrządzić te pyszne cheeseburgery na grillu! Dlatego już dzisiaj wracając z pracy kupcie wszystkie potrzebne składniki, a jutro czekać będzie na Was prawdziwa uczta! Dzień wcześniej możecie przygotować również ten pyszny kaparowy sos i chrupiące chipsy z fioletowych ziemniaków


Składniki Składniki

  • Burgery:
  • ok. 600 g wołowiny, np. antrykotu
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • świeżo mielony pieprz
  • gruboziarnista sól morska
  • oliwa z wytłoczyn oliwek
  • Dodatki:
  • bułki
  • cheddar w plastrach
  • bekon
  • sałata
  • pomidor
  • czerwona cebula
  • ogórki piklowane
  • musztarda
  • ketchup
  • Sos kaparowy:
  • 100 g majonezu
  • skórka z 1 cytryny
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki kaparów
  • świeżo mielony pieprz
  • Chipsy z fioletowych ziemniaków:
  • 1 kg fioletowych ziemniaków
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • gruboziarnista sól morska


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)