Przepis na: Ciasteczka Kokosowe z Gorzką Czekoladą

Ciasteczka Kokosowe z Gorzką Czekoladą Ciastka
Ciasteczka Kokosowe z Gorzką Czekoladą

Kruche ciasteczka z mąki kokosowej z dodatkiem prawdziwej, gorzkiej czekolady to prawdziwe niebo w gębie. Idealne do kawy i herbaty. Znikają z talerza w mgnieniu oka! Proste w wykonaniu i niezbyt czasochłonne. Polecam!


Składniki Składniki

  • 1/2 filiżanki mąki kokosowej
  • 1/4 filiżanki brązowego cukru
  • 1/4 łyżeczki sody
  • odrobina soli
  • 1/4 -1/3 posiekanej gorzkiej czekolady (90-99%)
  • 1/4- 1/3 posiekanych orzechów migdałowych
  • 3 jajka
  • 1/3 filiżanki rozpuszczonego i zimnego masła
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • 1 łyżka wanilii


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Ciasteczka owsiane z bananem

Ciasteczka owsiane z bananem. Fit ciasteczka, bez dodatku cukru. Słodkie, miękkie i bardzo szybkie w przygotowaniu.

Mleczne ciasteczka owsiankowe

Te ciasteczka to pyszna wersja owsianki - mlecznej, pachnącej wanilią, słodkiej. Smakują naprawdę wybornie, nie należą co prawda do super-dietetycznych, ale na jedno czy dwa może sobie pozwolić nawet osoba odchudzająca się.

DWUKOLOROWE CIASTKA

Kruche różyczki, tym razem dwukolorowe. Są przepyszne i świetnie prezentują się na stole.

Kulki raffaello z kaszy jaglanej

Kuleczki raffaello to prosty i smaczny deser dla dużych i małych łasuchów. Wykonane z kaszy jaglanej, a więc są zdrową alternatywą deseru dla osób na diecie  W przepisie dodałam roztopioną białą czekoladę, jeżeli chcecie ograniczyć ilość kalorii możecie ją pominąć i dodać więcej miodu bądź cukru trzcinowego. Polecam, takie kuleczki posmakują nawet osobom, które nie przepadają za kaszą.

Ciastka czekoladowe z różowym pieprzem

Połączenie czekolady i ostrych przypraw takich jak chili bądź też pieprz zawsze ze sobą wspaniale współgra. Dziś główną rolę gra właśnie czekolada i różowy pieprz. Mocno czekoladowe ciastka z dodatkiem różowego pieprzu to idealne połączenie. Ich subtelny, dobrze wyważony ostry smak, doskonale współgra ze smakiem wytrawnego kakao i słodyczą czekolady. Ciasteczka z wierzchu są chrupiące, a w środku miękkie, delikatne i uzależniające.

Cynamonowe gwiazdki

Podczas świątecznych przygotowań lubię przysiąść na kanapie z kubkiem gorącej kawy bądź kakao i pochrupać świąteczne ciasteczka. To taki wspaniały czas, przybliżający nas do świąt i tych magicznych chwil, na które czekamy przez cały rok. W tym roku upiekłam kruche, maślane ciasteczka, pachnące cynamonem. Udekorowane bądź nie, smakują na prawdę genialnie.