Przepis na: ciasto kokosowe z truskawkami

Ciasto kokosowe z truskawkami Serniki
Ciasto kokosowe z truskawkami

Ciasto kokosowe z truskawkami. Mam dla was przepis na coś słodkiego - ciasto kokosowe z truskawkami
Ciasto bez pieczenia, na ciasteczko-wym spodzie, masa kokosowa przygotowana na mleku i mleczku kokosowym, soczyste truskawki i truskawkowa galaretka. Całość niezbyt słodka, ale rewelacyjnie orzeźwiająca.
Ciasto kokosowe z truskawkami to bardzo smaczne, proste w przygotowaniu ciasto o bajecznym smaku przypominające sernik na zimno. Idealny przepis na ciasto.


Składniki Składniki

  • 200 g herbatników waniliowych
  • 100 g masła
  • 2 galaretki truskawkowe
  • 1 szklanka mleka kokosowego
  • 1 puszka mleczka kokosowego
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 4 kopiaste łyżki cukru pudru
  • 3 łyżki żelatyny
  • 600 g truskawek


Na moim blogu znajdziesz przepisy na dania obiadowe, sałatki, przystawki, ciasta, ciasteczka i desery. Gotowanie jest moją pasją, a w mojej kuchni panuje podstawowa zasada : musi być WSZYSTKO SMACZNE :)

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Sernik Biały Michałek

Sernik to rodzaj deseru, który jest w naszym domu bardzo lubiany. Największym fanem tego smakołyku jest mój mąż. Sernik z białych Michałków na zawsze skradł nasze serca. Cudnie kremowy i wilgotny, z delikatnym orzechowym smakiem Michałków. Zdecydowanie to nasz numer jeden wśród serników!

Sernik z kratką

Serniki to chyba najbardziej uwielbiane przez wszystkich ciasta. Ja osobiście uwielbiam serniki ciężkie i wilgotne. Najlepiej, żeby miały jak najmniej mąki a jak najwięcej twarogu. Kilka już razy robiłam sernik z ziemniakami, teraz przyszła jednak pora, żeby wypróbować coś innego, nowego. Sernik przygotowany według tego przepisu wyszedł niezwykle delikatny i puszysty. Skórka pomarańczy i wanilia nadała mu wspaniałego aromatu. Sernik z kratką to ciekawa propozycja nie tylko na wielkanocny stół, ale i na inne różnego rodzaju przyjęcia.

Sernik na zimno z malinami i galaretką

Panujące upały zainspirowały mnie do stworzenia deseru niewymagającego pieczenia. A mianowicie, sernik na zimno. To idealny deser na letni dzień. Ja przygotowałem go z trzema warstwami galaretki. Nie będę urywał, że jest to czasochłonne. Jeśli nie macie zbyt wiele czasu, możecie przygotować sernik z jedną warstwą galaretki. Zapewniam, że będzie równie pyszny.

Sernik chałwowy

Sernik z białą czekoladą i gruszkami był fantastyczny, ale ten to mistrzostwo Sernik jest ciężki, wilgotny, do tego o smaku chałwy, a co najważniejsze wcale nie jest za słodki. Po prostu jest cudowny.

pieczony SERNIK z TRUSKAWKAMI

Sezon truskawkowy w pełni! to zdecydowanie mój ulubiony okres w roku Dziś zapraszam Was na SERNIK pieczony Z TRUSKAWKAMI. W internecie pełno jest przepisów na serniki truskawkowe na zimno – lubię je, ale jeśli mam wybór, zdecydowanie wolę tradycyjnie pieczony sernik. Dzisiejszy przepis jest doskonałym połączeniem tradycyjnego sernika, czekolady i pysznych truskawek. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, funkcja grzania góra/dół. SPÓD herbatniki i kakao wkładamy do blendera i rozdrabniamy. Masło roztapiamy, dodajemy do rozdrobnionych herbatników i  dokładnie mieszamy – powinniśmy uzyskać konsystencję mokrego piasku. Wykładamy na spód formy, równo rozkładając i dociskając łyżką. Odstawiamy. SERNIK Truskawki obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Masło ucieramy z cukrem przy pomocy miksera na jednolitą masę. Dodajemy stopniowo po 1 jajku – stale ucierając. Do tak przygotowanej masy, dodajemy porcjami ser i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Pod koniec ucierania dodajemy 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Gotowy sernik wylewamy na czekoladowy spód, wyrównujemy łyżką. Gotowe truskawki mieszamy z 1 łyżką mąki ziemniaczanej (dzięki temu podczas pieczenia sernika truskawki pozostaną na górze – nie opadną nam a dno blaszki) i układamy równo na serniku, lekko je dociskając. KRUSZONKA wszystkie składniki kruszonki mieszamy dłonią. Gotową kruszonkę rozkładamy równo na serniku i truskawkach. Tak przygotowany sernik wstawiamy do piekarnika. Pieczemy: pierwsze 20 minut w 180 stopniach, funkcja grzania góra/dół, kolejne 60 minut w temperaturze 150 stopni funkcja grzania góra/dół. Sernik studzimy w piekarniku. Pycha!

Walentynkowe serniczki na zimno

Walentynkowe serniczki na zimno. Serniki kochamy w każdej postaci, a w takiej wersji mini, na kilka kęsów znikają szczególnie szybko.Ten sernik robi się błyskawicznie i łatwo, zatem jeśli ktoś ma ochotę na takie słodkie maleństwa, zapraszam. Idealny przepis na deser.