Przepis na: Jogurtownik Zebra bez pieczenia

Jogurtownik Zebra bez pieczenia Bez pieczenia
Jogurtownik Zebra bez pieczenia

Jogurtownik Zebra bez pieczenia. Kiedy temperatura za oknem przekracza 25 stopni to znak że pora zawiesić działalność piekarnika na jakiś czas. Niestety chęć na ciasto nie mija więc przychodzą wtedy alternatywne wyjścia, bardzo smaczne wyjścia, a są to pyszne ciasta na zimno bez pieczenia. Dzisiaj zaproponuje wam lekki jogurtownik. Sprawdzony przepis kulinarny!


Składniki Składniki

  • Spód:
  • 100 gr biszkoptów
  • 50 gr masła
  • Masa jogurtowa:
  • 600 gr jogurtu naturalnego lub mieszanki greckiego z naturalnym (w temp. pokojowej)
  • 80 gr czekolady mlecznej
  • od 80-100 gr cukru pudru (w zależności jak słodkie ciasta lubimy)
  • 4 łyżeczki żelatyny z małą górką + 7 łyżek bardzo gorącej wody


Mam na imię Iwona. Blog powstał 24 sierpnia 2015 roku, więc w tym temacie jestem początkująca ;) Co nie zmienia faktu, że bardzo lubię przygotowywać dania jak i je jeść choć nie widać tego po mnie. Lubie podśpiewywać podczas przygotowywania posiłków, chociaż nie wiem jak inni to znoszą ;) Ważne, że smakuje im to co przygotuje. Staram się gotować dania proste i smaczne.

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Ciasto 3 bit (bez pieczenia)

Ciasto 3 bit (bez pieczenia).Szukasz przepisu na ekspresowe w wykonaniu ciasto, do którego przygotowanie nie będzie potrzebny piekarnik? Ciasto 3 bit (bez pieczenia) jest świetnym rozwiązaniem! Bardzo proste i szybkie w wykonaniu, bez użycia piekarnika i w dodatku zachwycające smakiem. Idealny przepis na ciasto.

Kinder Country – ciasto bez pieczenia

Dzisiaj mam dla Was coś wyjątkowo pysznego – ciasto bez pieczenia, które jest inspirowane popularnymi batonikami Kinder Country. Ja je uwielbiam, więc dla mnie to ciasto to strzał w dziesiątkę. Niestety jest mega kaloryczne, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić, prawda?

Pszczółka Adwokatka - bez pieczenia

Ciasto w śliczne żółto-brązowe pasy. Nie tylko proste i szybkie do przygotowania, ale też przepyszne. Z całą pewnością godne polecenia.

Tiramisu w wersji bez jajek

Tiramisu to klasyczny włoski deser składający się z warstwy podłużnych biszkoptów delikatnie namoczonych w espresso z dodatkiem likieru migdałowego, kremu z serka mascarpone, kolejnej warstwy delikatnie nasączonych biszkoptów i kolejnej warstwy kremu z serka mascarpone, wierzch oprószony jest ciemnym kakao. W oryginale krem z serka mascarpone robiony jest z dodatkiem surowych jajek, ja tym razem prezentuję wersję kremu z serka mascarpone i bitej śmietanki, ale bez surowych jajek, a więc deser ten przypadnie do gustu zwolennikom kawowych deserów, ale i takim, którzy jajek jeść nie mogą, albo obawiają się spożywania surowych. Deser jest obłędnie smaczny, wypróbujcie koniecznie.

Ciasto śmietankowo-owocowe bez pieczenia

Kilka dni temu miałam jeden z tych momentów, gdy zwyczajnie nie chciało mi się uruchamiać piekarnika, ba nawet nie chciało mi się gotować budyniu do wykonania podstawy kremu…ale wiedziałam, że niebawem zjawi się ktoś ważny i przydałoby się jakieś ciacho do kawy. Zdecydowałam się pójść na tzw. łatwiznę i zrobiłam przekładańca na herbatnikach. Wykonanie razem ze schłodzeniem ciasta zajęło mi ok. 2 godzin. Efekt? Rozpływający się w ustach deser, nie za słodki, orzeźwiający o mleczno-śmietankowym smaku z warstwą mojej ulubionej masy z prażonych jabłek. Ciacho na szybko, a ile radości dla podniebienia.

Ciasto a'la Kinder Bueno

Dzisiaj przepis dla miłośników czekolady i orzechów. Czytając przepis, ciasto wydaje się być czasochłonne i słodkie, ale uwierzcie mi, że tak nie jest. Jest słodkie, ale spokojnie można zjeść kostkę, bez jakiegoś większego problemu.  Jeszcze kwestia tego czy lubimy bardzo słodkości czy raczej za nimi nie przepadamy, ale myślę, że osoby nie lubiące słodkiego nawet nie spojrzą na ten przepis, a już tym bardziej nie będą chciały go wypróbować.