Przepis na: Jogurtownik Zebra bez pieczenia

Jogurtownik Zebra bez pieczenia Bez pieczenia
Jogurtownik Zebra bez pieczenia

Jogurtownik Zebra bez pieczenia. Kiedy temperatura za oknem przekracza 25 stopni to znak że pora zawiesić działalność piekarnika na jakiś czas. Niestety chęć na ciasto nie mija więc przychodzą wtedy alternatywne wyjścia, bardzo smaczne wyjścia, a są to pyszne ciasta na zimno bez pieczenia. Dzisiaj zaproponuje wam lekki jogurtownik. Sprawdzony przepis kulinarny!


Składniki Składniki

  • Spód:
  • 100 gr biszkoptów
  • 50 gr masła
  • Masa jogurtowa:
  • 600 gr jogurtu naturalnego lub mieszanki greckiego z naturalnym (w temp. pokojowej)
  • 80 gr czekolady mlecznej
  • od 80-100 gr cukru pudru (w zależności jak słodkie ciasta lubimy)
  • 4 łyżeczki żelatyny z małą górką + 7 łyżek bardzo gorącej wody


Mam na imię Iwona. Blog powstał 24 sierpnia 2015 roku, więc w tym temacie jestem początkująca ;) Co nie zmienia faktu, że bardzo lubię przygotowywać dania jak i je jeść choć nie widać tego po mnie. Lubie podśpiewywać podczas przygotowywania posiłków, chociaż nie wiem jak inni to znoszą ;) Ważne, że smakuje im to co przygotuje. Staram się gotować dania proste i smaczne.

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Tiramisu w wersji bez jajek

Tiramisu to klasyczny włoski deser składający się z warstwy podłużnych biszkoptów delikatnie namoczonych w espresso z dodatkiem likieru migdałowego, kremu z serka mascarpone, kolejnej warstwy delikatnie nasączonych biszkoptów i kolejnej warstwy kremu z serka mascarpone, wierzch oprószony jest ciemnym kakao. W oryginale krem z serka mascarpone robiony jest z dodatkiem surowych jajek, ja tym razem prezentuję wersję kremu z serka mascarpone i bitej śmietanki, ale bez surowych jajek, a więc deser ten przypadnie do gustu zwolennikom kawowych deserów, ale i takim, którzy jajek jeść nie mogą, albo obawiają się spożywania surowych. Deser jest obłędnie smaczny, wypróbujcie koniecznie.

Truskawkowy deser na zimno

Bavaroises de fresones są delikatne w smaku, mocno truskawkowe i mają puszystą konsystencję. Smakują troszkę jak milkshake. Do ich zrobienia nie potrzebujesz nawet piekarnika.

Pszczółka Adwokatka - bez pieczenia

Ciasto w śliczne żółto-brązowe pasy. Nie tylko proste i szybkie do przygotowania, ale też przepyszne. Z całą pewnością godne polecenia.

Kaszak - bez pieczenia

Kaszak to ciasto z naszego dzieciństwa. Niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu. Na kaszy mannie z dodatkiem kakao, czekolady i słodkiej konfitury to prawdziwe niebo w gębie. I do tego robi się je bez pieczenia! Czego chcieć więcej?

Charlotte malinowa

Charlotte to banalny i szybki w przygotowaniu deser, który sprawdzi się idealnie na wszelkie okazje. Jako że to ciasto nie wymaga pieczenia, wprost nie może się nie udać. Przygotowanie Charlotte zajmuje około 15 minut. Wystarczy umiejętnie ułożyć biszkopty, ubić kremówkę i wymieszać z owocowym musem. Reszta to oczekiwanie, aż krem stężeje. Ale na pocieszenie powiem Wam, że nawet to nie trwa długo, bo zimna kremówka bardzo szybko się wiąże i już nawet po godzinie możemy się cieszyć tym wspaniałym deserem. Przygotowanie Charlotte z malinami gorąco polecam na jutrzejszy Dzień Mamy! Ten pyszny deser z pewnością będzie idealnym prezentem.

Ciasto 3 bit (bez pieczenia)

Ciasto 3 bit (bez pieczenia).Szukasz przepisu na ekspresowe w wykonaniu ciasto, do którego przygotowanie nie będzie potrzebny piekarnik? Ciasto 3 bit (bez pieczenia) jest świetnym rozwiązaniem! Bardzo proste i szybkie w wykonaniu, bez użycia piekarnika i w dodatku zachwycające smakiem. Idealny przepis na ciasto.