Przepis na: Jogurtownik Zebra bez pieczenia

Jogurtownik Zebra bez pieczenia Bez pieczenia
Jogurtownik Zebra bez pieczenia

Jogurtownik Zebra bez pieczenia. Kiedy temperatura za oknem przekracza 25 stopni to znak że pora zawiesić działalność piekarnika na jakiś czas. Niestety chęć na ciasto nie mija więc przychodzą wtedy alternatywne wyjścia, bardzo smaczne wyjścia, a są to pyszne ciasta na zimno bez pieczenia. Dzisiaj zaproponuje wam lekki jogurtownik. Sprawdzony przepis kulinarny!


Składniki Składniki

  • Spód:
  • 100 gr biszkoptów
  • 50 gr masła
  • Masa jogurtowa:
  • 600 gr jogurtu naturalnego lub mieszanki greckiego z naturalnym (w temp. pokojowej)
  • 80 gr czekolady mlecznej
  • od 80-100 gr cukru pudru (w zależności jak słodkie ciasta lubimy)
  • 4 łyżeczki żelatyny z małą górką + 7 łyżek bardzo gorącej wody


Mam na imię Iwona. Blog powstał 24 sierpnia 2015 roku, więc w tym temacie jestem początkująca ;) Co nie zmienia faktu, że bardzo lubię przygotowywać dania jak i je jeść choć nie widać tego po mnie. Lubie podśpiewywać podczas przygotowywania posiłków, chociaż nie wiem jak inni to znoszą ;) Ważne, że smakuje im to co przygotuje. Staram się gotować dania proste i smaczne.

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Ciasto Lion bez pieczenia

Szybkie w wykonaniu ciasto bez pieczenia, na czekoladowych herbatnikach, z kajmakiem, masą z batonikami Lion i polewą z mlecznej czekolady. Najlepsze po dniu leżakowania w lodówce, gdy ciastka zmiękną. Polecam!

Kinder Country z pszenicą ekspandowaną

Dzisiaj mam dla Was przepyszną propozycję! Słodki smak Kinder Country rozpływa się w ustach! Idealnie komponuje się z małą czarną! Ciasto bez pieczenia, szybkie, idealnie sprawdzi się jako mały torcik, wspaniały na każdą okazję! Kinder Country to bomba kalorii, ale na jeden kawałek od czasu do czasu można sobie pozwolić, bo naprawdę warto! Zapraszam!

Ciasto a'la Kinder Bueno

Dzisiaj przepis dla miłośników czekolady i orzechów. Czytając przepis, ciasto wydaje się być czasochłonne i słodkie, ale uwierzcie mi, że tak nie jest. Jest słodkie, ale spokojnie można zjeść kostkę, bez jakiegoś większego problemu.  Jeszcze kwestia tego czy lubimy bardzo słodkości czy raczej za nimi nie przepadamy, ale myślę, że osoby nie lubiące słodkiego nawet nie spojrzą na ten przepis, a już tym bardziej nie będą chciały go wypróbować.

Tiramisu w wersji bez jajek

Tiramisu to klasyczny włoski deser składający się z warstwy podłużnych biszkoptów delikatnie namoczonych w espresso z dodatkiem likieru migdałowego, kremu z serka mascarpone, kolejnej warstwy delikatnie nasączonych biszkoptów i kolejnej warstwy kremu z serka mascarpone, wierzch oprószony jest ciemnym kakao. W oryginale krem z serka mascarpone robiony jest z dodatkiem surowych jajek, ja tym razem prezentuję wersję kremu z serka mascarpone i bitej śmietanki, ale bez surowych jajek, a więc deser ten przypadnie do gustu zwolennikom kawowych deserów, ale i takim, którzy jajek jeść nie mogą, albo obawiają się spożywania surowych. Deser jest obłędnie smaczny, wypróbujcie koniecznie.

Ciasto śmietankowo-owocowe bez pieczenia

Kilka dni temu miałam jeden z tych momentów, gdy zwyczajnie nie chciało mi się uruchamiać piekarnika, ba nawet nie chciało mi się gotować budyniu do wykonania podstawy kremu…ale wiedziałam, że niebawem zjawi się ktoś ważny i przydałoby się jakieś ciacho do kawy. Zdecydowałam się pójść na tzw. łatwiznę i zrobiłam przekładańca na herbatnikach. Wykonanie razem ze schłodzeniem ciasta zajęło mi ok. 2 godzin. Efekt? Rozpływający się w ustach deser, nie za słodki, orzeźwiający o mleczno-śmietankowym smaku z warstwą mojej ulubionej masy z prażonych jabłek. Ciacho na szybko, a ile radości dla podniebienia.

Kryształek

Kryształek. U większości z nas to ciasto wywołuje wspomnienia dzieciństwa. Kto wychowywał się w latach 80 - tych wie o czym mówię. Ciasto zdobyło popularność w tych trudnych czasach gdyż było tanie, a składniki potrzebne do zrobienia ciasta były łatwo dostępne. Kryształek był jednym z tych ciast, które można było zjeść niemalże w każdym domu. Uwielbiane przez dzieci, kolorowe i proste ciasto dobre na każdą okazję. Sprawdzony przepis!