Przepis na: Jogurtownik Zebra bez pieczenia

Jogurtownik Zebra bez pieczenia Bez pieczenia
Jogurtownik Zebra bez pieczenia

Jogurtownik Zebra bez pieczenia. Kiedy temperatura za oknem przekracza 25 stopni to znak że pora zawiesić działalność piekarnika na jakiś czas. Niestety chęć na ciasto nie mija więc przychodzą wtedy alternatywne wyjścia, bardzo smaczne wyjścia, a są to pyszne ciasta na zimno bez pieczenia. Dzisiaj zaproponuje wam lekki jogurtownik. Sprawdzony przepis kulinarny!


Składniki Składniki

  • Spód:
  • 100 gr biszkoptów
  • 50 gr masła
  • Masa jogurtowa:
  • 600 gr jogurtu naturalnego lub mieszanki greckiego z naturalnym (w temp. pokojowej)
  • 80 gr czekolady mlecznej
  • od 80-100 gr cukru pudru (w zależności jak słodkie ciasta lubimy)
  • 4 łyżeczki żelatyny z małą górką + 7 łyżek bardzo gorącej wody


Mam na imię Iwona. Blog powstał 24 sierpnia 2015 roku, więc w tym temacie jestem początkująca ;) Co nie zmienia faktu, że bardzo lubię przygotowywać dania jak i je jeść choć nie widać tego po mnie. Lubie podśpiewywać podczas przygotowywania posiłków, chociaż nie wiem jak inni to znoszą ;) Ważne, że smakuje im to co przygotuje. Staram się gotować dania proste i smaczne.

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Deser brzoskwiniowy jak tiramisu

Deser brzoskwiniowy jak tiramisu to przypominający wykonaniem i wyglądem deser, który zamiast kawy i kakao składa się z soczystych brzoskwiń. Deser brzoskwiniowy również ma warstwy podłużnych biszkoptów, kremu na bazie serka mascarpone i jest równie pyszny.

Kryształek

Kryształek. U większości z nas to ciasto wywołuje wspomnienia dzieciństwa. Kto wychowywał się w latach 80 - tych wie o czym mówię. Ciasto zdobyło popularność w tych trudnych czasach gdyż było tanie, a składniki potrzebne do zrobienia ciasta były łatwo dostępne. Kryształek był jednym z tych ciast, które można było zjeść niemalże w każdym domu. Uwielbiane przez dzieci, kolorowe i proste ciasto dobre na każdą okazję. Sprawdzony przepis!

Tiramisu w wersji bez jajek

Tiramisu to klasyczny włoski deser składający się z warstwy podłużnych biszkoptów delikatnie namoczonych w espresso z dodatkiem likieru migdałowego, kremu z serka mascarpone, kolejnej warstwy delikatnie nasączonych biszkoptów i kolejnej warstwy kremu z serka mascarpone, wierzch oprószony jest ciemnym kakao. W oryginale krem z serka mascarpone robiony jest z dodatkiem surowych jajek, ja tym razem prezentuję wersję kremu z serka mascarpone i bitej śmietanki, ale bez surowych jajek, a więc deser ten przypadnie do gustu zwolennikom kawowych deserów, ale i takim, którzy jajek jeść nie mogą, albo obawiają się spożywania surowych. Deser jest obłędnie smaczny, wypróbujcie koniecznie.

Pszczółka Adwokatka - bez pieczenia

Ciasto w śliczne żółto-brązowe pasy. Nie tylko proste i szybkie do przygotowania, ale też przepyszne. Z całą pewnością godne polecenia.

Tiramisu

Ciasto, które pochodzi z Włoch. Najlepiej gdy zrobimy je sami. Kilka składników i mamy pyszne ciasto na deser.

Grysikowiec z musem truskawkowym i jogurtową pianką

Bardzo fajne ciasto bez pieczenia. Dla mnie łączące niejako dwie pory roku – lato i jesień. Lato to oczywiście mus owocowy, oraz lekka pianka, zaś jesień to nutellowa masa grysikowa. Całościowo bardzo fajna kompozycja.