Przepis na: Kotlet de volaille

Kotlet de volaille Drób
Kotlet de volaille

Klasyczny przepis na znany chyba chyba każdemu kotlet de volaille. Nadziany dużą ilością masła, serem i pietruszką.
Kotlet de volaille - klasyka kuchni polskiej, która wcale nie wywodzi się z kuchni polskiej!


Składniki Składniki

  • filet z kurczaka  - 4 pojedyńcze 
  • ser żółty  - 80g 
  • bułka tarta  - do panierowania 
  • mąka pszenna  - do panierowania 
  • jajka  - 1 sztuka 
  • papryka słodka  - szczypta 
  • papryka ostra  - szczypta 
  • sól, pieprz 
  • Pietruszkowe masło
  • masło  - 100g 
  • czosnek  - 3 ząbki 
  • natka pietruszki  - 1 pęczek 
  • sól, pieprz


Cookuj.pl - blog kulinarny. Najlepsze przepisy kulinarne na każdą okazję! Pyszne pomysły na obiady, ciasta, desery, dania sezonowe, mięsne i wegetariańskie.

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Wątróbka duszona z warzywami

Niechęć wyniesiona z dzieciństwa sprawia, że wątróbka traktowana jest często jako produkt niższej kategorii, a wręcz tania namiastka mięsa. Kojarzy się z czymś mało wartościowym i niesmacznym. Tymczasem sytuacja wygląda inaczej, wątróbka nie tylko może, ale wręcz powinna znaleźć swoje miejsce w diecie szczególnie osób aktywnych. Wątróbka jest źródłem wysokojakościowego białka, żelaza, solidnej dawki cynku i bogactwa witamin z grupy B. Ze względu na wysoką zawartość witaminy A, której nadmiar jest toksyczny, nie powinna być spożywana codziennie. Bez wątpienia jednak raz w tygodniu można sobie na porcję tego przysmaku pozwolić bez większych obaw. W szczególności aktywne fizycznie kobiety powinny pamiętać o jej walorach, gdyż w ich wypadku mogą okazać się nieocenione. Klasyczna wątróbka w gęstym, zawiesistym sosie jest wspomnieniem z dzieciństwa, które nie których przyprawia o mdłości. Również za nią nie przepadałam, ale odkąd w naszym domu pojawił się ten przepis, wszystko się zmieniło.

Kurczak w sosie śmietankowym z bobem i pomidorami

Kurczak w sosie śmietankowym z bobem i pomidorami. Delikatne mięso z kurczaka w towarzystwie ziaren bobu i pomidora. Smaczne danie na letni obiad, szczególnie w czasie, kiedy sezon na bób w pełni. Wspaniale smakuje z młodymi ziemniakami.

PAŁKI KURCZAKA W MARYNACIE CZOSNKOWO-ZIOŁOWEJ Z MIODEM

Dziś mam dla Was propozycję na pyszne i soczyste mięso z kurczaka, które wcześniej trzymałam 6 godzin w marynacie czosnkowo-ziołowej, a pod koniec pieczenia delikatnie przesmarowałam mięso miodem.

KURCZAK PO AZJATYCKU Z WOKA

Kurczak, warzywa, orzechy nerkowca oraz ryż to główne składniki tego dnia. Jest ona niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu, a do tego smakuje bardzo oryginalnie. Całość została przyrządzona w woku, dzięki czemu skrócił się jeszcze czas oczekiwania.

Kurczak rozmarynowy z młodymi ziemniakami z cukinią z piekarnika

Kurczak upieczony w piekarniku jest idealny i nieziemsko pyszny. Cienka, chrupiąca skórka, delikatne, mięciutkie i aromatyczne mięsko posmakuje każdemu. Przygotowanie nie wymaga dużego nakładu pracy. Kurczaka zamarynowałam wcześniej w oliwie z cytryną i rozmarynem, a do pieczenia na blachę dołożyłam młode ziemniaczki, czerwoną cebulę i cukinię. Cały sekret pysznego kurczaka to odpowiedni czas pieczenia, a ten zależy od wielkości kurczaka.      

Nogi kaczki duszone ze śliwkami i jabłkami

Nogi kaczki duszone ze śliwkami i jabłkami. Przepis na duszoną w czerwonym winie kaczkę ze śliwkami i jabłkami. Polecam! Sprawdzony przepis na obiad!