Przepis na: Krem maślany na bezie szwajcarskiej

Krem maślany na bezie szwajcarskiej Kremy
Krem maślany na bezie szwajcarskiej

Krem maślany na bezie szwajcarskiej, znany również jako Swiss Meringue Buttercream, to według mnie najlepszy krem do dekoracji tortów lub babeczek. Gdy zależy mi, aby tort prezentował się wspaniale i cieszył oko, to bez wahania sięgam po właśnie ten specjał. Dekoracje wykonane tym kremem pięknie wyglądają i zachowują idealny kształt dłużej od dekoracji wykonanych kremem śmietankowym. Sprawdzony przepis na deser!



Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Ciasto Latte Macchiato

Latte Macchiato w wydaniu ciasta a nie jak można by się było spodziewać, kawy. Kusząca propozycja dla lubiących eksperymenty w kuchni, polecam!

Domowy karmel

Domowy karmel to idealny dodatek do deserów. Zrobiłam go z cukru, wody, masła oraz śmietanki. Najczęściej używam go do wykończenia ciast lub jako masę do wafla. Podczas karmelizacji cukru należy być bardzo ostrożnym, ponieważ gdy temperatura karmelu będzie za wysoka to smak będzie gorzki i niesmaczny. Najłatwiej podczas przygotowania karmelu używać termometru cukierniczego. Należy również pamiętać o tym, że karmelu początkowo nie wolno mieszać ani dotykać, dopiero gdy kolor cukru zrobi się bursztynowy, a garnek ściągniemy z palnika. Miłego kucharzenia

Lemon curd

Lemon curd to doskonały, słodko-kwaśny krem cytrynowy. Idealnie sprawdza się jako dodatek do ciast i deserów. Jego przygotowanie jest banalnie proste. Idealnie komponuje się z bitą śmietaną, mascarpone, bezą czy ciastem kruchym. Świetnie sprawdzi się również jako krem do przełożenia tortu, nadziania ciasteczek.

Krem z michałkami klasycznymi

Krem z michałkami klasycznymi to bardzo popularny krem do tortów, ciast i deserów.

Krem Ferrero Rocher

Kremu Ferrero Rocher chyba nikomu nie muszę polecać. Każdy już na pewno zna to idealne połączenie serka mascarpone z Nutellą, czekoladą i orzechami laskowymi! Jeśli jednak nie mieliście okazji na degustację tego kremu, to koniecznie sami zróbcie i przekonajcie się jak uzależniający jest ten smak. Krem Ferrero Rocher polecam do ciast, deserów z owocami i tortów.

Krem cynamonowy do wypieków

Krem cynamonowy to idealny dodatek do świątecznych wypieków, ale nie tylko! Polecam go szczególnie do przełożenia ciast marchewkowych, pierników i tortów.