Przepis na: KASZOTTO Z WARZYWAMI I INDYKIEM

KASZOTTO Z WARZYWAMI I INDYKIEM Dania z kaszy i ryżu
KASZOTTO Z WARZYWAMI I INDYKIEM

No i znowu ta kasza jaglana. Nigdy mi się nie znudzi, do wszystkiego smakuje, można jeść cały czas. Te danie jest idealne na wynos jako lunch box, można je jeść zarówno na zimno jak i na ciepło.


Składniki Składniki

  • 3/4 szklanki kaszy jaglanej
  • 10 g koncentratu pomidorowego
  • 125 g mięsa (indyk)
  • 50 g papryki
  • 50 g cebuli
  • 50 marchewki
  • oliwa do smażenia


Zdrowe i proste przepisy które z pewnością Wam posmakują, porady oraz ćwiczenia. Wszystko co potrzebne do aktywnego trybu życia :)

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Risotto ze szparagami i grzybami

Przepis na pyszne risotto ze szparagami i grzybami. Polecam!

KASZA GRYCZANA Z KURCZAKIEM W POMIDORACH

Przepis na szybki, zdrowy i prosty w przygotowaniu obiad lub kolację. Idealne danie dla osób na diecie i tych co dbają o swoją linię. Kurczak w pomidorach z pieczarkami i bazylią smakuje wybornie! Ja użyłam jako dodatku kaszy gryczanej, ale smakuje świetnie również z ryżem. Polecam!

Kasza z pieczarkami i groszkiem

Kasza z pieczarkami i groszkiem zielonym, a także marchewką to bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu danie. Kasza pęczak świetnie komponuje się z warzywami, a całość doprawiona cząbrem smakuje wyśmienicie. Dodatkowym atutem dania jest szybki czas przygotowania i niska cena produktów, które są łatwo dostępne przez cały rok.

Kasza jaglana z marchewka, pieczonymi pomidorkami i papryką

Dziś na tapecie potrawa z wykorzystaniem jednej z najzdrowszych kasz, mianowicie jaglanej. Zapraszam.

Kasza pęczak z młodą kapustą i białą kiełbasą

Mięsiste ziarna kaszy pęczak z młodą kapustą, białą kiełbasą i pomidorem. W tym smacznym i sycącym daniu nie może zabraknąć świeżego koperku, który jest nieodzownym towarzyszem dusznej młodej kapusty. To danie przygotowałam z bardzo dobrej jakości pęczaku, którego białe i regularne ziarna  nie rozklejają się podczas duszenia.

Risotto z czerwoną cykorią

Nieczęsto zdarza mi się wrócić do już wypróbowanego przepisu - jest przecież tyle ciekawych połączeń smakowych do wypróbowania! Tym razem zdecydowałam się na czerwoną cykorię jako królową risotta. Jej charakterystyczną goryczkę złamałam półsłodkim winem i kilkoma kroplami crema di balsamico. Połączenie bardzo ciekawe i bardzo jesienne - może jednak uda mi się jakoś przetrwać ten trudny okres i doczekać do lata?