Przepis na: Muffinki makaronowe

Muffinki makaronowe Na gorąco
Muffinki makaronowe

Zamiast nudnej zapiekanki chciałam Wam zaproponować pyszne muffinki makaronowe. Wyglądają dość efektownie, świetnie smakują. Myślę, że spodobają się zarówno małym jak i dużym głodomorom. Możecie przyrządzić je na obiad albo imprezę, są naprawdę proste i smakowite. Zatem do dzieła.


Składniki Składniki

  • pół opakowania makaronu mini rurki 5 warzyw
  • średniej wielkości pojedynczy filet z kurczaka
  • cebula
  • 6-7 suszonych pomidorów
  • 200 g. groszku konserwowego
  • 1 cebula
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 1 jajko
  • kulka mozzarelli
  • Przyprawy:
  • sól
  • pieprz kolorowy
  • tymianek 


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Panierowany Camembert z żurawiną

Panierowany Camembert z żurawiną to moja propozycja na szybki i smaczny pomysł na wegetariański obiad. Niestety bardzo kaloryczny… Nie tak dawno nie przepadałam za serami pleśniowymi, ale w końcu się do nich przekonałam i nawet ich zapach mnie nie odstrasza. Oczywiście najbardziej smakują mi na ciepło! Jeśli i Wy lubicie sery pleśniowe koniecznie spróbujcie ten przepis i zostawcie komentarz jak Wam smakowało!

Pieczarkowe babeczki zapiekane pod roztrzepanym jajkiem

Przepyszne drożdżowe bułeczki z farszem pieczarkowym, którym wyrazistego smaku nadaje sos czosnkowy.

Krokiety z mięsem i kapustą

Klasyka kuchni polskiej - niezmiennie zachwycają chrupiącą panierką i pysznym wnętrzem. Krokiety z mięsem do takie odzyskane danie - mięso z rosołu idealnie nadaje się do ich przygotowania. Wystarczy dodać trochę kiszonej kapusty, usmażyć stertę naleśników, zawinąć i gotowe. Podane z barszczem czerwonym, na domowym zakwasie stanowią wspaniałe i syte danie.

Szparagi w boczku z pomidorami i rozmarynem

Przepis na szparagi w boczku z pomidorami i rozmarynem. Polecam!

Tarte flambée / Flammkuchen - Alzackie podpłomyki

Dawniej alzaccy piekarze, sprawdzając, czy piec był gotowy do pieczenia chleba, wkładali bardzo cienki kawałek ciasta i widząc tworzące się bąble powietrza, mogli stwierdzić, czy panująca wewnątrz temperatura jest odpowiednia. Z czasem zaczęli smarować je cienką warstwą crème fraîche, a później zapiekać z boczkiem i cebulą. I tak powstały bodajże najlepsze przekąski do kufla zimnego piwa!

Pieczarki z farszem mięsnym

Szybka i przepyszna przekąska na spotkanie ze znajomymi. Sos kebab gyros ostry nadaje jej pikanterii.