Przepis na: Polędwiczki wieprzowe z orientalną nutą

Polędwiczki wieprzowe z orientalną nutą Wieprzowina
Polędwiczki wieprzowe z orientalną nutą

Polędwiczki wieprzowe z orientalną nutą to pyszne mięsko przygotowane w bardzo aromatycznej marynacie i wraz z warzywami zapieczone w piekarniku. Polędwica jest pyszna, nie jest przesuszona i smakuje świetnie. Mięso jest średnio wysmażone, a kolor bardzo mocnego wysmażenia zyskuje dzięki marynacie, przyprawom i dodatkowi ciemnego sosu sojowego, który bardzo lubię dodawać do mięs. Pyszne mięso, miękkie, ale nie rozgotowane warzywa, a do tego ziemniaczki ugotowane w mundurkach.
Polędwiczki wieprzowe z orientalną nutą w takim zestawieniu smakują wybornie . Polecam przygotować według mojego przepisu.


Składniki Składniki

  • 2 polędwiczki wieprzowe po około 350 g każda
  • 4 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1/4 łyżeczki chili
  • 1 łyżeczka kardamonu
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • 3 marchwie
  • 2 czerwone papryki
  • 3 cebule
  • 4 ząbki
  • 3 łyżki oleju do smażenia
  • sól


Na moim blogu znajdziesz przepisy na dania obiadowe, sałatki, przystawki, ciasta, ciasteczka i desery. Gotowanie jest moją pasją, a w mojej kuchni panuje podstawowa zasada : musi być WSZYSTKO SMACZNE :)

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Kotlety mielone z młodymi ziemniakami i buraczkami

Wypróbuj ten doskonały przepis na kotlety mielone z młodymi ziemniakami i buraczkami - przygotuj sobie lub swojej rodzinie klasyczny obiad kuchni polskiej!

Najłatwiejsza golonka gotowana i pieczona

Przy okazji gotowania nóżek na galaretę czasami ugotuję golonki, które potem delikatnie zapiekam w piekarniku.Tak przyrządzone są niezwykle smaczne i mięciutkie, że wprost rozpływają się w ustach. Do tego ziemniaczki, ogórek i ulubiona musztarda. Polecam!

Schab we włoskiej kapuście z pieczarkami i marchewką

Po prostu świetny obiad dla całej rodziny, możemy je potraktować jak sycącą zupę lub dodać ziemniaki albo ryż i spreparować z niego drugie danie, wg gustu, polecamy bardzo.

Duszony schab z pieczoną cebulką

Duszony schab z pieczoną cebulką. Dzisiaj coś dla mięsożerców – duszony schab, serwowany z pieczoną cebulką. Ja często do cebulki dodaję czosnek, jabłko, posypuję całość majerankiem. Smaki warzyw, jabłek i przypraw przenikają się wzajemnie tworząc lekko słodki posmak. Przed zaserwowaniem, na taki podkład kładę mięsko. Można również wydzielonym w czasie pieczenia cebuli z jabłkami sokiem, polać nasze mięso i chwilkę zapiec. Tak czy siak niebo w gębie. Sprawdzony przepis na deser!

Karkówka w sosie słodko-pikantnym

Karkówka w sosie słodko-pikantnym. Ostatni dzień listopada skrywa co raz krótsze i chłodniejsze dni. Sprawdzoną metodą na te pierwsze, jesienne chłody oprócz tradycyjnej pierzyny czy ciepłego kaloryfera są właśnie rozgrzewające dania. Ciepłe posiłki dodają energii, a przede wszystkim poprawiają nastrój. Krucha, mięciutka karkówka w słodko-ostrym sosie z pieczarkami i cebulką wydaje się być idealnym daniem na tą porę roku. Sprawdzony przepis na obiad!

Mini placki po węgiersku

Dziś mini placki po węgiersku. Czemu mini? Bo zazwyczaj placek po węgiersku to jeden duży placek z gulaszem. Ja natomiast usmażyłam zwykłe małe placki, takie jak zazwyczaj smażymy, żeby móc zjeść np. ze śmietaną i z cukrem.Myślę, że w tej wersji smakują równie dobrze jak z jednym całym plackiem.