Przepis na: PULPECIKI GRYCZANE W SOSIE POMIDOROWYM Z MAKARONEM

PULPECIKI GRYCZANE W SOSIE POMIDOROWYM Z MAKARONEM Wieprzowina
PULPECIKI GRYCZANE W SOSIE POMIDOROWYM Z MAKARONEM

Obiad z cyklu "nie mam czasu". Co zrobić z resztkami? Nie raz tak bywa, że brakuje nam czasu na przyrządzenie posiłku a na dodatek chciało by się zjeść coś fajnego i niecodziennego, a drugą sprawą są zawsze resztki składników które przecież trzeba wyjeść. Moją zachcianką było włoskie danie i udało się coś upichcić.


Składniki Składniki

  • 300 g mięsa mielonego
  • 250 g passaty
  • 30 g mąki gryczanej
  • makaron wedle uznania
  • tłuszcz do smażenia


Zdrowe i proste przepisy które z pewnością Wam posmakują, porady oraz ćwiczenia. Wszystko co potrzebne do aktywnego trybu życia :)

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Szynka wieprzowa zapiekana na czerwonej kapuście

Szynka wieprzowa zapiekana na czerwonej kapuście to smakowite, soczyste mięso z dodatkiem kapustki, a całość zapieczona w piekarniku. Bardzo ładnie się prezentuje i rewelacyjnie smakuje. Idealny danie na wyjątkowe okazje, święta, ale i na obiad z rodzinką. Czas przygotowania i pieczenia nie należy do krótkich, ale smakuje tak wyśmienicie, że raz na jakiś czas można poświęcić trochę więcej czasu i zrobić takie danie.

Gulasz miodowy

Dawniej gulasz był prostym daniem pasterskim, dzisiaj to idealny przepis na obiad dla każdego z nas. Na stokach gór obierano cebulę i smażono ją z kawałeczkami mięsa i słoniny. Dziś gulasz jest daniem, które możemy spotkać nawet w najbardziej wykwintnych restauracjach. Często pojawia się też w naszych domach w towarzystwie kaszy, ziemniaków czy chleba. Danie ma na tyle popularną i prostą formę, że właściwie w każdej kuchni świata znajdziemy potrawę przynajmniej podobną w przygotowaniu. Mięso pokrojone na mniejsze kawałki przyrządzone we własnym sosie i aromatycznymi przyprawami. Czasem w towarzystwie warzyw. To sycące danie obiadowe, które nie wymaga skomplikowanego przyrządzania. Zapraszam na aromatyczny gulasz w mojej wersji z dodatkiem miodu.

Pieczarki z boczkiem pani Maggot.

Gotowanie połączone z zaglądaniem do ulubionej książki to świetna zabawa, a jej efekty potrafią okazać się niezwykle smaczne! Polecam wam Pieczarki z boczkiem.

Schab w sosie chrzanowym

Schab w sosie chrzanowym to kolejne danie z wyrazistym smakiem. Klasyczne i zapewne większości znane, ale warte uwagi i wypróbowania. Schab przygotowany w prezentowany przeze mnie sposób jest kruchy, ale nie przesuszony, a sos chrzanowy z dodatkiem czosnku, tymianku i śmietanki zadowoli każdego smakosza.

Żeberka duszone z cebulą

Wiem, wiem nie każdy lubi żeberka Dla smakoszy podaję prosty przepis, dwa podstawowe składniki: żeberka i cebula, a obiad smaczny jak zawsze, proszę spróbować.

Roladki schabowe z żurawiną i sosem chrzanowym

Polecam to danie na wielkanocny obiad. Roladki robi się bardzo szybko, bardzo ładnie prezentują się na talerzu i mają bardzo intensywny chrzanowy smak. Proponuję podawać z sosem, gdyż samo mięso jest dość suche.