Przepis na: PULPECIKI GRYCZANE W SOSIE POMIDOROWYM Z MAKARONEM

PULPECIKI GRYCZANE W SOSIE POMIDOROWYM Z MAKARONEM Wieprzowina
PULPECIKI GRYCZANE W SOSIE POMIDOROWYM Z MAKARONEM

Obiad z cyklu "nie mam czasu". Co zrobić z resztkami? Nie raz tak bywa, że brakuje nam czasu na przyrządzenie posiłku a na dodatek chciało by się zjeść coś fajnego i niecodziennego, a drugą sprawą są zawsze resztki składników które przecież trzeba wyjeść. Moją zachcianką było włoskie danie i udało się coś upichcić.


Składniki Składniki

  • 300 g mięsa mielonego
  • 250 g passaty
  • 30 g mąki gryczanej
  • makaron wedle uznania
  • tłuszcz do smażenia


Zdrowe i proste przepisy które z pewnością Wam posmakują, porady oraz ćwiczenia. Wszystko co potrzebne do aktywnego trybu życia :)

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Karkówka po cygańsku

Karkówka po cygańsku to pyszne danie dla miłośników ostrzejszych smaków. Doskonały sos pomidorowy doprawiony ostrą papryką, cebula, czerwona papryka, pieczarki, a w tym podsmażone plastry karkówki. Całość soczysta i bardzo smaczna. Karkówka po cygańsku to świetne danie na każdą okazję.

Polędwiczka wieprzowa w sosie rabarbarowym

Dziś przedstawiam pomysł na pyszny, szybki i bardzo sezonowy obiad, który przypadnie do gustu każdemu. Delikatne kotleciki z polędwiczki wieprzowej, w delikatnym sosie rabarbarowo-balsamicznym i ziołami, świetnie sprawdzą się na łatwy obiad nawet w zabieganym tygodniu.

Łopatka z cebulką zapiekana w piekarniku

Bardzo lubię potrawy, które można przygotować w szybki sposób, a przy tym smakują wyśmienicie. Łopatka z cebulką zapiekana w piekarniku jest jedną z nich. Mięso jest miękkie, niewysuszone, a cebulka soczysta i delikatnie zarumieniona. Całość dusi się w piekarniku w sosie własnym.

Roladki schabowe z żurawiną i sosem chrzanowym

Polecam to danie na wielkanocny obiad. Roladki robi się bardzo szybko, bardzo ładnie prezentują się na talerzu i mają bardzo intensywny chrzanowy smak. Proponuję podawać z sosem, gdyż samo mięso jest dość suche.

Podwójny schabowy z podwójnym serem

Podwójny schabowy z podwójnym serem to kotlet schabowy z z nałożonym tartym żółtym serem, nakryty kolejnym plastrem schabu i usmażony jak tradycyjny kotlet, a następnie ponownie posypany serem. Całość jest bardzo smaczna, a dzięki serowi, który pomiędzy plastrami schabu ładnie się stopi, schab nie jest suchy. Pomysł na przygotowanie podwójnego schabu przyszedł mi do głowy dzięki podwójnemu schabowemu Magdy Gessler, ale w wersji Pani Magdy schab przekładany jest rozdrobnioną cebulą. Ja wolałam użyć dodatku, który zasmakuje również dzieciom.

Soczysta łopatka wieprzowa pieczona w rękawie

Łopatka jest miękka, soczysta i niezwykle aromatyczna! Ciepłe mięso to doskonała propozycja na obiad, a po ostygnięciu idealnie nadaje się na kanapki. Możecie użyć innego rodzaju mięska, zapewniam że stosując się do rad podanych w przepisie - każde będzie smakowało wyśmienicie. Polecam!