Przepis na: Wegańskie sushi z „łososiem” z marchewki i „tuńczykiem” z buraka

Wegańskie sushi z „łososiem” z marchewki i „tuńczykiem” z buraka Na zimno
Wegańskie sushi z „łososiem” z marchewki i „tuńczykiem” z buraka

Zamarynowana w glonach nori, sosie sojowym, wędzonej papryce i oleju lnianym marchew do złudzenia przypomina wędzonego łososia. Burak całkiem sprawnie przeistoczył się smakowo w tuńczyka To sushi było absolutnym hitem podczas moich ostatnich warsztatów: UMAMI. Jeżeli chcecie się dowiedzieć dlaczego, wypróbujcie przepis na wegańskie sushi już dzisiaj!


Składniki Składniki

  • Ryż od sushi:
  • 500 g ryżu do sushi
  • 800 ml wody
  • 6 łyżek octu ryżowego
  • 3 łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki soli
  • Dodatki:
  • około 8 arkuszy glonów nori
  • świeży ogórek
  • awokado
  • imbir marynowany
  • wasabi
  • czarny sezam
  • sos sojowy
  • Łosoś z marchewki:
  • 2 duże marchewki
  • 1 arkusz glonów nori
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 3 łyżki oleju lnianego
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • Tuńczyk z buraka:
  • 2 podłużne buraki
  • 1 arkusz glonów nori
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 3 łyżki oleju lnianego


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)