Przepis na ciasto

Biszkopt z kremem karpatkowym i owocami Biszkopty
Biszkopt z kremem karpatkowym i owocami

Wspaniałe i proste połączenie smaków, do tego ciasta nadadzą się każde owoce, truskawki, poziomki, wiśnie, maliny - co lubicie, bez problemów. Zapraszam!


Składniki Składniki

  • Biszkopt:
  • 4 jaja
  • 6 łyżek cukru
  • 1,5 łyżki ciemnego kakao
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 kopiaste łyżki mąki pszennej tortowej
  • szczypta soli
  • Krem karpatkowy:
  • 750 ml mleka
  • 4 kopiaste łyżki cukru waniliowego
  • 3 kopiaste łyżki mąki pszennej tortowej
  • 3 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 żółtka
  • 250 gramów masła w temp. pokojowej
  • Wierzch:
  • około 800 gramów owoców
  • 2 paczuszki galaretki
  • 800 ml gorącej wody


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Ciasto "Wiosenka"

Lekkie, nie za słodkie, wręcz orzeźwiające ciacho biszkoptowe z galaretką w pozytywnych kolorach z przepyszną masą śmietanowo jabłkową.

Biszkopt z jabłkami

To ciasto przypomina mi dom rodzinny. Zawsze było pieczone, gdy pojawiały się pierwsze jabłka, aż do późnej jesieni.

Ciasto toffi

Ciasto toffi.Moje ciasto imprezowo-urodzinowe. I ku mojemu zdziwieniu wszyscy byli zachwyceniu i pytali, czy sama piekłam – to chyba najlepsza recenzja. Serdecznie polecam to idealny przepis na ciasto.

Śnieżny puch na biszkopcie

Delikatny, puszysty, lekko kwaskowy i mega pyszny sernik na zimno. Bardzo łatwy, szybki do zrobienia i co najważniejsze, że ciasto zawsze się udaje, szczerze polecam.

Ciasto makowe z bitą śmietaną

Ciasto makowe z bitą śmietaną to bardzo smaczne i lekkie ciasto. Makowy biszkopt przełożony marmoladą, aby troszkę przełamać smak, a do tego bita śmietana. Całość świetnie się komponuje i nieziemsko smakuje. Idealne ciasto na nadchodzące Święta, ale także na inne uroczystości, czy spotkania z przyjaciółmi.

Kostka Kinder Bueno

Drodzy moi przepis dzisiejszy będzie moją próbą odwzorowania i interpretacji smaku jednego z najpopularniejszych batoników, czyli kinder bueno. Ciasto ma formę przekładańca. Puszysty niezwykle delikatny czekoladowy biszkopt przełożony masą mleczno-orzechowo-migdałową to jest to. Koniecznie spróbujcie bo ciasto jest mega pyszne.