Krokiety z mięsem i kapustą

Krokiety z mięsem i kapustą Na gorąco
Krokiety z mięsem i kapustą

Klasyka kuchni polskiej - niezmiennie zachwycają chrupiącą panierką i pysznym wnętrzem. Krokiety z mięsem do takie odzyskane danie - mięso z rosołu idealnie nadaje się do ich przygotowania. Wystarczy dodać trochę kiszonej kapusty, usmażyć stertę naleśników, zawinąć i gotowe. Podane z barszczem czerwonym, na domowym zakwasie stanowią wspaniałe i syte danie.


Składniki Składniki

  • Naleśniki:
  • 500 ml mleka
  • 100 ml wody gazowanej
  • 250 g mąki pszennej
  • 1 całe jajko
  • 2 łyżki oleju
  • szczypta soli
  • Farsz:
  • 1 kg mięsa z rosołu
  • 800 g kapusty kiszonej
  • 2-3 łyżki oliwy
  • 2 średnie cebule
  • pieprz ziołowy
  • pieprz czarny
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • Panierka:
  • 2 jajka
  • 150 g bułki tartej
  • Dodatkowo:
  • olej do smażenia


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Muffinki makaronowe

Zamiast nudnej zapiekanki chciałam Wam zaproponować pyszne muffinki makaronowe. Wyglądają dość efektownie, świetnie smakują. Myślę, że spodobają się zarówno małym jak i dużym głodomorom. Możecie przyrządzić je na obiad albo imprezę, są naprawdę proste i smakowite. Zatem do dzieła.

PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z PIECZARKAMI

Bardzo łatwe i szybkie do zrobienia a przy tym smaczne paszteciki z ciasta francuskiego. Doskonała przekąska imprezowa, dodatek do wigilijnego barszczu, takie na jeden kęs. Przepis jest tak naprawdę bardzo prosty, wystarczy tylko mieć pod ręką ciasto francuskie i pieczarki. Wystarczy chwila na ich przygotowanie.

Szparagi w boczku z pomidorami i rozmarynem

Przepis na szparagi w boczku z pomidorami i rozmarynem. Polecam!

Panierowany Camembert z żurawiną

Panierowany Camembert z żurawiną to moja propozycja na szybki i smaczny pomysł na wegetariański obiad. Niestety bardzo kaloryczny… Nie tak dawno nie przepadałam za serami pleśniowymi, ale w końcu się do nich przekonałam i nawet ich zapach mnie nie odstrasza. Oczywiście najbardziej smakują mi na ciepło! Jeśli i Wy lubicie sery pleśniowe koniecznie spróbujcie ten przepis i zostawcie komentarz jak Wam smakowało!

Pieczarkowe babeczki zapiekane pod roztrzepanym jajkiem

Przepyszne drożdżowe bułeczki z farszem pieczarkowym, którym wyrazistego smaku nadaje sos czosnkowy.

Pieczarki z farszem mięsnym

Szybka i przepyszna przekąska na spotkanie ze znajomymi. Sos kebab gyros ostry nadaje jej pikanterii.