Muffiny jabłkowo-limonkowe

Muffiny jabłkowo-limonkowe Muffiny i babeczki
Muffiny jabłkowo-limonkowe

Szybkie w przygotowaniu, delikatne w smaku, wilgotne, idealne kiedy za pół godziny mają wpaść do nas goście, lub kiedy my mamy wychodne i nie wiemy co ze sobą zabrać do kawy.


Składniki Składniki

  • 2 jabłka starte ze skórką
  • skórka otarta z jednej limonki
  • sok z 1/2 limonki
  • 100 g stopionego masła
  • 2 jajka
  • 180 g jogurtu naturalnego
  • 1/2 szkl mleka
  • 250 g mąki tortowej
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 7 łyżek cukru brązowego
  • cukier puder
  • płatki migdałów


Kocha: Gotowanie, pieczenie, krojenie, mieszanie, fotografie kulinarną, warsztaty, smakowanie, próbowanie.

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Angielskie Babeczki Cytrynowe

Cytrynowe babeczki, idealne na popołudnie z filiżanką herbaty.

Mini babeczi jak bombonierka

Odkąd stałam się posiadaczką silikonowej formy do mini babeczek, muszę przyznać, że stały się one moim ulubionym wypiekiem na święta. Te małe babeczki są przeurocze. Jednak poza wyglądem lubię je jeszcze za to, że są tak małe. Są niczym bombonierki, takie małe czekoladki na raz do buzi. W tym roku właśnie te czekoladki stały się moją inspiracją i postanowiłam, że babeczki będą miały różne smaki niczym w pudełku czekoladek.

Muffiny z Kinder czekoladek

Muffiny z Kinder czekoladek. Czekoladę Kinder zna chyba każdy z nas. Dla mnie to najlepsza czekolada pod słońcem i żadna inna nie przebije jej pysznego smaku. Tak sobie myślę, że chyba nie ma produktu Kinder, za którym jakoś szczególnie bym nie przepadała. Dlatego kiedy tylko zobaczyłam filmik na stornie Kinder Riegel z przepisem na te oto muffiny to byłam pewna, że na weekend go wypróbuję. I tak też się stało ... kupiłam potrzebne produkty i zaczęłam działać, a efekty widzicie poniżej. Muffiny są naprawdę przepyszne, ale chyba najbardziej smakowały mi rozpuszczone na małym ogniu batoniki ... smaku tej czekolady nie zapomnę do końca mojego życia. Idealny przepis na deser.

Babeczki z nadzieniem toffi

Babeczki z nadzieniem toffi. Wbrew pozorom babeczki z nadzieniem toffi nie są przesłodzone, a ich delikatny śmietankowy smak świetnie komponuje się z masą toffi o smaku krówkowym. Puszyste, delikatne i niesamowicie smaczne babeczki dodatkowo udekorowane bitą śmietaną i czekoladowymi posypkami.

Kruche babeczki z owocami i budyniem

Kruche, słodkie i pyszne - takie właśnie są te kruche babeczki z owocami i budyniem. Wypróbuj ten przepis i zaskocz bliskich pysznym deserem! Kruche babeczki z owocami i budyniem, czyli prosty pomysł na wspaniały deser do którego uwielbiam powracać. Wszystko co najlepsze w formie jednego przepisu - idealnie kruche ciasto z lekko cytrynową nutą, bardzo kremowy (dzięki żółtku) budyń, łyżka świeżo ubitej śmietany i duża ilość świeżych owoców. Te kruche babeczki z owocami i budyniem z powodzeniem możecie przygotować używając dowolnej kompozycji owoców. W sezonie doskonale sprawdzą się owoce takie jak truskawki, borówki, maliny czy jeżyny.

Babeczki z gorzką czekoladą

Duże babeczki z kawałkami czekolady. Szybki deser dla dzieci i dorosłych. Do tych muffin polecam użyć gorzkiej czekolady, która przełamują słodycz babeczek. Oczywiście jeśli robicie babeczki dla swoich pociech lub nie lubicie gorzkiej czekolady można użyć czekoladę deserową lub mleczną.