Kinder Country – ciasto bez pieczenia

Kinder Country – ciasto bez pieczenia Bez pieczenia
Kinder Country – ciasto bez pieczenia

Dzisiaj mam dla Was coś wyjątkowo pysznego – ciasto bez pieczenia, które jest inspirowane popularnymi batonikami Kinder Country. Ja je uwielbiam, więc dla mnie to ciasto to strzał w dziesiątkę. Niestety jest mega kaloryczne, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić, prawda?


Składniki Składniki

  • 400 ml śmietanki min. 30%
  • 250 g serka mascarpone
  • ok. 200 g herbatników typu petit beurre
  • 2 czekolady białe
  • 2 czekolady mleczne
  • 4 szklanki płatków Nestle Kangus


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Truskawkowy deser na zimno

Bavaroises de fresones są delikatne w smaku, mocno truskawkowe i mają puszystą konsystencję. Smakują troszkę jak milkshake. Do ich zrobienia nie potrzebujesz nawet piekarnika.

Kaszak - bez pieczenia

Kaszak to ciasto z naszego dzieciństwa. Niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu. Na kaszy mannie z dodatkiem kakao, czekolady i słodkiej konfitury to prawdziwe niebo w gębie. I do tego robi się je bez pieczenia! Czego chcieć więcej?

Ciasto Lion bez pieczenia

Szybkie w wykonaniu ciasto bez pieczenia, na czekoladowych herbatnikach, z kajmakiem, masą z batonikami Lion i polewą z mlecznej czekolady. Najlepsze po dniu leżakowania w lodówce, gdy ciastka zmiękną. Polecam!

Grysikowiec z musem truskawkowym i jogurtową pianką

Bardzo fajne ciasto bez pieczenia. Dla mnie łączące niejako dwie pory roku – lato i jesień. Lato to oczywiście mus owocowy, oraz lekka pianka, zaś jesień to nutellowa masa grysikowa. Całościowo bardzo fajna kompozycja.

Herbatnikowy przekładaniec

To małe ciasto powstało z reszty masy kajmakowej która została mi od 3-bita. Dodałam tylko herbatniki i już słodki deser gotowy.

Deser brzoskwiniowy jak tiramisu

Deser brzoskwiniowy jak tiramisu to przypominający wykonaniem i wyglądem deser, który zamiast kawy i kakao składa się z soczystych brzoskwiń. Deser brzoskwiniowy również ma warstwy podłużnych biszkoptów, kremu na bazie serka mascarpone i jest równie pyszny.