Kinder Country – ciasto bez pieczenia

Kinder Country – ciasto bez pieczenia Bez pieczenia
Kinder Country – ciasto bez pieczenia

Dzisiaj mam dla Was coś wyjątkowo pysznego – ciasto bez pieczenia, które jest inspirowane popularnymi batonikami Kinder Country. Ja je uwielbiam, więc dla mnie to ciasto to strzał w dziesiątkę. Niestety jest mega kaloryczne, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić, prawda?


Składniki Składniki

  • 400 ml śmietanki min. 30%
  • 250 g serka mascarpone
  • ok. 200 g herbatników typu petit beurre
  • 2 czekolady białe
  • 2 czekolady mleczne
  • 4 szklanki płatków Nestle Kangus


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Kryształek

Kryształek. U większości z nas to ciasto wywołuje wspomnienia dzieciństwa. Kto wychowywał się w latach 80 - tych wie o czym mówię. Ciasto zdobyło popularność w tych trudnych czasach gdyż było tanie, a składniki potrzebne do zrobienia ciasta były łatwo dostępne. Kryształek był jednym z tych ciast, które można było zjeść niemalże w każdym domu. Uwielbiane przez dzieci, kolorowe i proste ciasto dobre na każdą okazję. Sprawdzony przepis!

Ciasto Lion bez pieczenia

Szybkie w wykonaniu ciasto bez pieczenia, na czekoladowych herbatnikach, z kajmakiem, masą z batonikami Lion i polewą z mlecznej czekolady. Najlepsze po dniu leżakowania w lodówce, gdy ciastka zmiękną. Polecam!

Ciasto a'la Kinder Bueno

Dzisiaj przepis dla miłośników czekolady i orzechów. Czytając przepis, ciasto wydaje się być czasochłonne i słodkie, ale uwierzcie mi, że tak nie jest. Jest słodkie, ale spokojnie można zjeść kostkę, bez jakiegoś większego problemu.  Jeszcze kwestia tego czy lubimy bardzo słodkości czy raczej za nimi nie przepadamy, ale myślę, że osoby nie lubiące słodkiego nawet nie spojrzą na ten przepis, a już tym bardziej nie będą chciały go wypróbować.

Ciasto śmietankowo-owocowe bez pieczenia

Kilka dni temu miałam jeden z tych momentów, gdy zwyczajnie nie chciało mi się uruchamiać piekarnika, ba nawet nie chciało mi się gotować budyniu do wykonania podstawy kremu…ale wiedziałam, że niebawem zjawi się ktoś ważny i przydałoby się jakieś ciacho do kawy. Zdecydowałam się pójść na tzw. łatwiznę i zrobiłam przekładańca na herbatnikach. Wykonanie razem ze schłodzeniem ciasta zajęło mi ok. 2 godzin. Efekt? Rozpływający się w ustach deser, nie za słodki, orzeźwiający o mleczno-śmietankowym smaku z warstwą mojej ulubionej masy z prażonych jabłek. Ciacho na szybko, a ile radości dla podniebienia.

Herbatnikowy przekładaniec

To małe ciasto powstało z reszty masy kajmakowej która została mi od 3-bita. Dodałam tylko herbatniki i już słodki deser gotowy.

Charlotte malinowa

Charlotte to banalny i szybki w przygotowaniu deser, który sprawdzi się idealnie na wszelkie okazje. Jako że to ciasto nie wymaga pieczenia, wprost nie może się nie udać. Przygotowanie Charlotte zajmuje około 15 minut. Wystarczy umiejętnie ułożyć biszkopty, ubić kremówkę i wymieszać z owocowym musem. Reszta to oczekiwanie, aż krem stężeje. Ale na pocieszenie powiem Wam, że nawet to nie trwa długo, bo zimna kremówka bardzo szybko się wiąże i już nawet po godzinie możemy się cieszyć tym wspaniałym deserem. Przygotowanie Charlotte z malinami gorąco polecam na jutrzejszy Dzień Mamy! Ten pyszny deser z pewnością będzie idealnym prezentem.