ŁÓDECZKI JAGLANE Z TWAROŻKIEM I OWOCAMI

ŁÓDECZKI JAGLANE Z TWAROŻKIEM I OWOCAMI Na zimno
ŁÓDECZKI JAGLANE Z TWAROŻKIEM I OWOCAMI

Podsuwając sobie chęć na babeczki upichciłam ich podobieństwo. Coś pysznego, sycącego no i cieszące oko. Idealne na przekąskę dla znajomych akurat na weekend.


Składniki Składniki

  • 1 banan
  • szklanka płatków jaglanych
  • 100 g twarogu
  • kilka borówek
  • opcjonalnie 2 łyżeczki jogurtu dodatkowo do twarogu


Zdrowe i proste przepisy które z pewnością Wam posmakują, porady oraz ćwiczenia. Wszystko co potrzebne do aktywnego trybu życia :)

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Breadsticks - pyszne paluszki drożdżowe z serem i bekonem

Idealna alternatywa dla popcornu, chipsow i innych "telewizyjnych" przekąsek. Smakują wybornie. Zapraszam.

Marynowane boczniaki

Boczniaki, moje ulubione. Takich jeszcze nie jadłam, ale już wiem, że będą często gościć na moim stole. Znakomita przystawka lub przekąska. Po prostu pycha koniecznie wypróbujcie ten przepis.

Chłopska terryna

Dziś zabieram Was do zachodniej części Europy, gdzie terrina jest bardzo popularną przystawką podawaną w wielu restauracjach. Terrina to rodzaj grubo mielonego pasztetu robionego z różnego rodzaju mięsa. Terrinę piecze się w kamionkowej formie, zanurzonej w kąpieli wodnej. Francuzi podają ją z korniszonami, marynowanymi cebulkami i chrupiącą bagietką. Wskazany jest również kieliszek dobrego, czerwonego wina.

Rolada szpinakowa z łososiem

Przepis na Rolada szpinakowa z łososiem. Rolada na zimno z łososiem w szpinakowym cieście to super pomysł na imprezową przekąskę lub przystawkę przed daniem głównym. Ciasto szpinakowe jest wilgotne, a farsz ma lekko czosnkowy smak. Do tego duża ilość wędzonego łososia – danie bardzo proste w wykonaniu i oryginalne.

Galareta drobiowo-wieprzowa

Galareta to sprawdzona i ciesząca się dużym powodzeniem zakąska na różne przyjęcia. Często kojarzona z tymi zakrapianymi imprezami. W zależności od regionu Polski nazywana również: zimnymi nóżkami, galartem czy zylcem. Klasyczna galareta to potrawa przygotowana na bazie nóg wieprzowych. Ciekawą i smaczną odsłoną tradycyjnej galarety jest połączenie wieprzowiny, delikatnego drobiowego mięsa oraz warzyw. Sekret mięsnych galaretek tkwi w smaku bulionu. Zielony groszek konserwowy, włoszczyzna, jajka ugotowane na twardo – kolorowe składniki, odpowiednio ułożone w naczyniu i zalane galaretą, są piękną dekoracją każdego stołu.

Owocowa przekąska

Szybki sposób na pyszną i zdrową przekąskę owocową. Artykuł Owocowa przekąska pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl.