Kostki mintaja w cieście francuskim

Kostki mintaja w cieście francuskim Na gorąco
Kostki mintaja w cieście francuskim

Kostki mintaja w cieście francuskim to potrawa, którą robiłam pierwszy raz, ale przyznaję, że wyszło bardzo smaczne. Nie kupuję mrożonych ryb, bo wolę świeży filecik - moim zdaniem łatwiejszy i bardziej uniwersalny w przygotowaniu, ale dostałam opakowanie mrożonych kostek mintaja, więc trzeba było coś z nim zrobić. Przyszło mi do głowy, że mogę zrobić tak jak łososia, czyli w cieście francuskim, a jak zrobić poszukałam w sieci.


Składniki Składniki

  • 4 mrożone kostki mintaja
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • sól
  • pieprz cytrynowy
  • 1 łyżeczka świeżego koperku
  • 1 jajko


Na moim blogu znajdziesz przepisy na dania obiadowe, sałatki, przystawki, ciasta, ciasteczka i desery. Gotowanie jest moją pasją, a w mojej kuchni panuje podstawowa zasada : musi być WSZYSTKO SMACZNE :)

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim

Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim to pyszne danie zarówno na obiad jaki kolację. Szybkie i łatwe w przygotowaniu. Szpinak podsmażony na masełku wraz z czosnkiem, łosoś doprawiony pieprzem cytrynowym, a całość zawinięta w ciasto francuskie. Bardzo smaczna rybka.

Stek z rekina

Tintorera to ryba o bardzo niskiej wartości kalorycznej i jest prawie pozbawiona tłuszczu. Zawiera wysoki poziom białka z tego też powodu, jest rybą wysoko cenioną wśród sportowców. Polecam ją także tym, którzy chcą dodać białko do swojego menu.

Mule na maśle czosnkowym z nutką białego musującego wina

W tym wydaniu muszle jako wspaniały apetizer pobudzający nas do jedzenia. Tak przyrządziłam po raz pierwszy.

Sążaki na bazie tajskiej

Wspaniała zdrowa i uniwersalna przekąska, która pobudzi nasz apetyt i na chwilę zaspokoi głód. Z makaronem ryżowym możemy podać jako danie główne. Sążaki przepyszne owoce morza, które przygotuje każdy z nas.

Krewetki ''Jumbo'' gotowane na parze z dodatkiem oliwy truflowej, limonką w sosie Sweet Chilli

Co powiecie słoneczka na taką wersję krewetki? Ja z pewnością będę ją tak jadła, i doszłam do wniosku, że gotowana w wodzie czy smażona traci na swoich walorach smakowych. Wolę bawić się ściąganiem pancerza podczas jedzenia, niż smakować nicość. Gotowane na parze nie tracą soczystości , smaku i lekkiej jędrności.