Ciastka kawowe

Ciastka kawowe Ciastka
Ciastka kawowe

Kruche ciastka kawowe to chrupiące ciasteczka o delikatnym smaku kawy. Niezbyt słodkie, ale bardzo smaczne.
Z całą pewnością przypadną do gustu tym, którzy lubią kawowe smaki. Polecam wypróbować.


Składniki Składniki

  • 100 g masła
  • 200 g mąki pszennej
  • 1/2 szklanki cukru pudru + cukier puder do oprószenia ciastek
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki domowego cukru waniliowego extra lub 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • 1 łyżka z małą górką kawy rozpuszczalnej


Na moim blogu znajdziesz przepisy na dania obiadowe, sałatki, przystawki, ciasta, ciasteczka i desery. Gotowanie jest moją pasją, a w mojej kuchni panuje podstawowa zasada : musi być WSZYSTKO SMACZNE :)

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Ciastka francuskie z serem i truskawkami

Ciastka francuskie z serem i truskawkami to pyszna propozycja na szybkie przekąski, które niestety już się kończą. .Pyszne i chrupiące ciastka, biały ser i soczyste truskawki, a dodatkowo lukier, który osłodzi ciasteczko. Wypróbujcie!

Sakiewki z ciasta francuskiego z Almette i borówkami. Idealne dla dzieci.

Dzisiaj polecam Wam pyszne sakiewki w wersji na słodko ze śmietankowym serkiem Almette i borówkami lub ulubionymi owocami.

CIASTECZKA Z KASZĄ MANNĄ

 Pyszne, chrupiące ciasteczka z dodatkiem kaszy manny.

Rurki z kremem

Ten karnawałowy przysmak dzieciństwa to nic innego jak kruche ciasto z chrupiąca posypką cukrową, nadziane pysznym kremem. Moja mama zawsze piekła ogromną ilość rurek, które lubiłam podjadać nawet bez kremu. Kto choć raz miał okazję je spróbować wie, że są pyszne. Delikatne i chrupiące, z aksamitnym kremem budyniowym - idealne nie tylko w karnawale.

Miękkie ciasteczka z marchewką

Miękkie ciasteczka z marchewką to idealna propozycja dla najmłodszych. Jeśli szukasz ciastek, które bez obaw możesz podać małemu dziecku, to ten przepis jest dla Ciebie.

Kokosanki

To chyba najprostszy przepis na ciasteczka, z jakim się kiedykolwiek spotkałam. Ciasteczka są lekko zarumienione i chrupkie na zewnątrz, natomiast w środku pozostają jasne i mają delikatnie ciągnącą konsystencję. Najlepiej smakują w dniu pieczenia, bo niestety dość szybko się zsychają. Jeśli jednak koniecznie chcemy je przechować, należy je umieścić w szczelnie zamkniętym pojemniku.