Babeczki bananowe z orzechami

Babeczki bananowe z orzechami Muffiny i babeczki
Babeczki bananowe z orzechami

Puszyste, lekko wilgotne, duże babeczki bananowe z dodatkiem orzechów włoskich i cynamonu. Do przygotowania najlepiej użyć mocno dojrzałych bananów.


Składniki Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 0,5 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 0.5 łyżeczki kakao
  • 1 szklanka mleka
  • 0,5 szklanki oleju
  • 1 jajko
  • 2 mocno dojrzałe banany
  • 1 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • szczypta soli
  • 150 g orzechów włoskich


Sprawdzone przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty na każdą okazję.

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Kruche babeczki z owocami i budyniem

Kruche, słodkie i pyszne - takie właśnie są te kruche babeczki z owocami i budyniem. Wypróbuj ten przepis i zaskocz bliskich pysznym deserem! Kruche babeczki z owocami i budyniem, czyli prosty pomysł na wspaniały deser do którego uwielbiam powracać. Wszystko co najlepsze w formie jednego przepisu - idealnie kruche ciasto z lekko cytrynową nutą, bardzo kremowy (dzięki żółtku) budyń, łyżka świeżo ubitej śmietany i duża ilość świeżych owoców. Te kruche babeczki z owocami i budyniem z powodzeniem możecie przygotować używając dowolnej kompozycji owoców. W sezonie doskonale sprawdzą się owoce takie jak truskawki, borówki, maliny czy jeżyny.

Babeczki francuskie z twarogiem i pistacjami

Zapraszam na coś słodkiego. Czasami korzystam z gotowego ciasta francuskiego bo można z jego pomocą szybko zrobić zarówno coś słodkiego jak i wytrawnego. Tym razem połączyłam ciasto francuskie z twarogiem i pistacjami. Wyszedł pyszny i sycący deser. Polecam!

Najlepsze babeczki z borówkami

Najlepsze babeczki z borówkami przygotujecie dokładnie z tego przepisu! Doskonałe w smaku, idealnie puszyste i słodkie. Świetne na deser i śniadanie!

FitMuffiny z czerwonej fasoli bez mąki

Super łatwe, zdrowe, warzywne muffiny, bez grama mąki, ze śladową ilością miodu. Jeśli nigdy nie robiłaś/łeś muffinów, nie umiesz piec, nie lubisz, ale chętnie zjesz muffina – ten przepis jest dla Ciebie.

Muffiny jabłkowo-limonkowe

Szybkie w przygotowaniu, delikatne w smaku, wilgotne, idealne kiedy za pół godziny mają wpaść do nas goście, lub kiedy my mamy wychodne i nie wiemy co ze sobą zabrać do kawy.