Beziki - przepis podstawowy

Beziki - przepis podstawowy Inne
Beziki - przepis podstawowy

Przepis na zwykłe bezy. W przygotowaniu są bardzo proste. Wystarczy tylko porządnie ubić białka z cukrem.


Składniki Składniki

  • 4 białka kurze
  • 260 g cukru kryształ
  • szczypta soli


Sprawdzone przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty na każdą okazję.

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Miętowe kule mocy z młodym jęczmieniem,chia i bakaliami (Gluten & White sugar free)

Kulki są miękkie delikatne i bardzo odświeżające. W ich składzie znajdziecie również wspomniany przeze mnie wyżej błonnik w postaci mieszanki nasion babki płesznik i babki jajowatej. Nasiona chia,które są spoiwem nadającym konsystencję. Słodyczy nadają daktyle i odrobina melasy karobowej. Dla wzbogacenia smaku i tekstury oraz dla zagęszczenia całości użyłam mąki kokosowej. Samo zdrowie i zbawienie dla naszego układu pokarmowego. Taki deser możecie jeść bez obaw. 

Verrine z quinoa, musem bananowym i morelami

Verrine to rodzaj pochodzących z Francji przystawek lub deserów, których składniki układa się warstwami w małych szklaneczkach. Ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a doskonale prezentują się na stole i wyśmienicie smakują. Nasze dzisiejsze verrine przyrządziliśmy na słodko.

Deser z owocami w słoiczku

Deser z owocami w słoiczku. Przygotuj ten pyszny deser z owocami w słoiczku i zachwyć kubki smakowe swoje i swoich bliskich! Niebo w gębie! Idealny przepis na deser.

DESER SHREKA

Lekki, orzeźwiający deser, doskonały gdy mamy ochotę na coś słodkiego.

Wiosenna Pomarańczowo-kokosowa Panna cotta (Vege & gluten free)

Dzisiaj prezentuję trochę inną wersję tego słynnego deseru. Przepis jest wegański, i wykonany na mleku kokosowym z pomarańczową nutą. Do zagęszczenia i uzyskania tej jakże charakterystycznej konsystencji użyłam agaru.  Agar - Agar ma takie same właściwości żelujące co żelatyna, z tym że nie pochodzi od zwierząt, a pozyskiwany jest krasnorostów. Kokos i pomarańcza tworzą harmonijny duet, do tego odrobina świeżej melisy,cukier z prawdziwą wanilią i pyszna kandyzowana skórka. Nic dodać i nic ująć. Wegańska Panna cotta w wiosennym klimacie podana do stołu.

Wiśnie i Ananasy z Rozmarynem pod Owsianą Kruszonką.

Jeżeli szukacie przepisu na pyszny i owocowy deser – to tutaj znajdziecie odpowiedź. Kombinacja wiśni i ananasa połączona z esencją z rozmarynu jest niezwykle dobra ! Rozmaryn potrafi bezbłędnie podkreślić smak owoców, nadając im unikalny lekko sosnowy aromat.