Quesadilla z mięsem mielonym zapiekana w piekarniku

Quesadilla z mięsem mielonym zapiekana w piekarniku Na gorąco
Quesadilla z mięsem mielonym zapiekana w piekarniku

Quesadilla z mięsem mielonym zapiekana w piekarniku to inna wersja meksykańskiej quesadilli przygotowywanej z placków kukurydzianych lub pszennych w zależności od regionu. Moja wersja składa się z placków pszennych, a farsz z mięsa mielonego, papryki w trzech kolorach, no i oczywiście sera, a całość zapiekana w piekarniku.
Pyszna propozycja, która mam nadzieję i Wam zasmakuje.


Składniki Składniki

  • Placki:
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka gorącej wody
  • sól
  • 1 łyżka oleju
  • Nadzienie:
  • 300 g mielonego mięsa wieprzowego
  • 1 cebula
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 papryki zielonej
  • 1/2 papryki żółtej
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżeczka curry
  • sól
  • 100 g żółtego sera


Na moim blogu znajdziesz przepisy na dania obiadowe, sałatki, przystawki, ciasta, ciasteczka i desery. Gotowanie jest moją pasją, a w mojej kuchni panuje podstawowa zasada : musi być WSZYSTKO SMACZNE :)

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Quesadilla z kurczakiem

Quesadilla to danie z kuchni meksykańskiej. W zależności od regionu, przygotowuje się ją z placka kukurydzianego lub pszennego - w mojej wersji z samodzielnie robionym plackiem pszennym. Do przyrządzenia Quesadilli stosuje się głównie placki i ser, który musi się roztopić, ale wzbogaca się ją również w inne dodatki takie jak papryka, czy kiełbaski, albo tak jak w mojej wersji w mięso kurczaka. Mam nadzieję, że moja propozycja przypadnie Wam do gustu i zaspokoi nawet smakoszy.