Roladki schabowe z pieczarkami

Roladki schabowe z pieczarkami Wieprzowina
Roladki schabowe z pieczarkami

Roladki schabowe z pieczarkami to pyszna propozycja na danie obiadowe. Jest to smaczna odmiana od tradycyjnego schabowego. Schab nadziewany jest podsmażonymi pieczarkami z cebulką, usmażone, a następnie zawinięte w folię aluminiową i podpiekane w piekarniku - tak przygotowane nie są suche i ociekające tłuszczem. Zawinięcie szczelnie w folię aluminiową sprawia, że roladki parując robią się miękkie i soczyste.


Składniki Składniki

  • 4 plastry schabu
  • 500 g pieczarek
  • 1 cebula
  • sól
  • czarny pieprz mielony
  • 2 łyżki masła
  • 1 jajko
  • tarta bułka
  • masło lub olej do smażenia


Na moim blogu znajdziesz przepisy na dania obiadowe, sałatki, przystawki, ciasta, ciasteczka i desery. Gotowanie jest moją pasją, a w mojej kuchni panuje podstawowa zasada : musi być WSZYSTKO SMACZNE :)

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Schab na warzywach

Schab na warzywach to bardzo fajna propozycja na wyśmienity obiad i świetną alternatywę dla tradycyjnego schabowego. Schab doprawiony aromatycznym tymiankiem i podsmażony na masełku zachowuje swoją kruchość, soczyste warzywa i bardzo smaczny sosik tworzą doskonałe danie na każdą okazję. Bardzo smaczne i proste w przygotowaniu danie obiadowe, które gorąco polecam.

Łopatka z cebulką zapiekana w piekarniku

Bardzo lubię potrawy, które można przygotować w szybki sposób, a przy tym smakują wyśmienicie. Łopatka z cebulką zapiekana w piekarniku jest jedną z nich. Mięso jest miękkie, niewysuszone, a cebulka soczysta i delikatnie zarumieniona. Całość dusi się w piekarniku w sosie własnym.

Łopatka z porem i cebulą

Łopatka z porem i cebula to danie obiadowe z patelni. Przygotowuje się je w prosty sposób, nie zajmuje zbyt wiele czasu, ilość składników również nie jest duża, ani wyszukana, a pomimo tego mięsko tak przygotowane świetnie smakuje. Łopatka z porem i cebulą jest dużo łagodniejszym daniem niż tradycyjnie przygotowane mięso z cebulą, a podana z kaszą i ogóreczkiem kiszonym to wyśmienity, tradycyjny smak.

Schab w pikantnym sosie marchewkowym

Schab w pikantnym sosie marchewkowym powstał najpierw w mojej głowie, a następnie w mojej kuchni z potrzeby wykorzystania marchewki, której kupiłam zbyt dużo, anie chciałam, aby się zmarnowała, czy straciła swoją świeżość. Danie wyszło rewelacyjne - schab kruchy i delikatny, a sos marchewkowy pikantny i aromatyczny. Idealne, pyszne i rozgrzewające danie dla wielbicieli pikantnych smaków i mięsa.

Gołąbki z młodej kapusty

Do przygotowania tych gołąbków użyłam tylko zewnętrznych liści z młodej kapusty. Farsz zawinięty jest w surowe liście kapusty.

Roladki schabowe nadziewane kaszą i ogórkiem kiszonym

Roladki schabowe nadziewane kaszą i ogórkiem kiszonym wymyśliłam pewnego dnia całkowicie przypadkowo Miałam ochotę na jakieś roladki i to najlepiej z mięsa wieprzowego, bo drobiu ostatnio sporo u mnie było, więc szybka wyprawa do sklepu, a tam piękny schabik - nie mogłam mu się oprzeć. Zakupu dokonałam i do domku poleciałam, ale...o ziemniaczkach zapomniałam. Na kolejną wyprawę nie miałam ochoty, więc postawiłam na schab podany z kaszą i ogórkami kiszonymi, a żeby dodatki pasowały do roladek to i środek musiał być tak nadziany Pomysł okazał się rewelacyjny, a roladki wyśmienite.