Sznycel z indyka z kalafiorem i kuskusem w curry

Sznycel z indyka z kalafiorem i kuskusem w curry Drób
Sznycel z indyka z kalafiorem i kuskusem w curry

Sznycel z indyka z kalafiorem i kuskusem w curry to bardzo apetyczne danie jednogarnkowe. Łatwa i szybka do przygotowania potrawa o charakterystycznym aromacie. Sznycel jest miękki, kruchy, a kalafior i kasza kuskus, która zaparza się w sosie sprawiają, że wraz z przyprawami stanowi doskonałe danie obiadowe. Danie jest bardzo sycące i niezwykle smaczne. Polecam wypróbować.


Składniki Składniki

  • 2 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 marchwie
  • 1 duża pietruszka
  • 4 sznycle z indyka
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • sól
  • czarny pieprz mielony
  • 1 łyżeczka curry
  • papryka ostra
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 1 mały kalafior lub pół dużego
  • 50 g kaszy kuskus
  • 2 łyżki śmietany 18%


Na moim blogu znajdziesz przepisy na dania obiadowe, sałatki, przystawki, ciasta, ciasteczka i desery. Gotowanie jest moją pasją, a w mojej kuchni panuje podstawowa zasada : musi być WSZYSTKO SMACZNE :)

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

PIERŚ Z KURCZAKA W SOSIE POMIDOROWO- BAZYLIOWYM

Pomysłów na pierś z kurczaka jak i na sosy jest bardzo wiele. Dziś mam dla Was propozycję na pierś z kurczaka w sosie pomidorowo-bazyliowym. Obiad pyszny i szybki w przygotowaniu.

Kurczak po indyjsku

Indie to kraj niezwykłych kontrastów, różnorodności kultur i religii, które współistnieją obok siebie, co znajduje odzwierciedlenie w bogactwie kuchni. Dania kuchni indyjskiej są niezwykle kolorowe i aromatyczne. Swój niepowtarzalny smak zawdzięczają starannie dobranym przyprawom. I właśnie za to kocham tą kuchnię - za niezwykłe aromaty, które wyczuwalne są już podczas samego gotowania. W całym domu pachnie mieszanką aromatycznych, orientalnych przypraw. Zapraszam Was do wspólnego gotowania.

Pierś z kaczki pieczona z figą, owocem pintaji z nutką mięty

Ten wynalazek będę na pewno powtarzać. Wy też zaryzykujcie i złamcie swoje domowe przepisy bo jedzenie tych samych dań z tych samych produktów odbiera tak naprawdę nam przyjemność z jedzenia i smak.

Golonka z indyka pieczona z tymiankiem

Dziś coś dla fanów mięsa czyli golonka z indyka pieczona z tymiankiem. Pyszne, mięciutkie, rozpływające się mięso z indyka. Jedno z ulubionych dań mojego synka. Taka golonka z indyka przyprawiona tymiankiem to niebo w gębie. Mięso jest aromatyczne, pachnące tymiankiem i czosnkiem, dobrze przyprawione. Artykuł Golonka z indyka pieczona z tymiankiem pochodzi z serwisu Nicpoń w Kuchni.

Golonka z indyka w ziołach

Golonka z indyka w ziołach - smaczna, nietłusta i bardzo aromatyczna goloneczka pieczona w piekarniku. Golonka jest soczysta, smakuje rewelacyjnie, a czas potrzebny do jej przygotowania jest niewielki. Czas oczekiwania na zamarynowanie i upieczenie to łącznie kilka godzin, ale smakuje tak pysznie, że warto poczekać. Jest to wyśmienite danie obiadowe na każdą okazję.

Indyk w pomidorach z warzywami i komosą ryżową

Dziś odkrywam fenomenalny smak komosy ryżowej. Jest delikatna i ma lekko orzechowy smak. Wykorzystałem ją jako dodatek do mojego indyka w pomidorowym sosie w aromacie imbiru. Do tego soczyste i chrupiące trio (bakłażan, cukinia, papryka).