Sznycel z indyka z kalafiorem i kuskusem w curry

Sznycel z indyka z kalafiorem i kuskusem w curry Drób
Sznycel z indyka z kalafiorem i kuskusem w curry

Sznycel z indyka z kalafiorem i kuskusem w curry to bardzo apetyczne danie jednogarnkowe. Łatwa i szybka do przygotowania potrawa o charakterystycznym aromacie. Sznycel jest miękki, kruchy, a kalafior i kasza kuskus, która zaparza się w sosie sprawiają, że wraz z przyprawami stanowi doskonałe danie obiadowe. Danie jest bardzo sycące i niezwykle smaczne. Polecam wypróbować.


Składniki Składniki

  • 2 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 marchwie
  • 1 duża pietruszka
  • 4 sznycle z indyka
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • sól
  • czarny pieprz mielony
  • 1 łyżeczka curry
  • papryka ostra
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 1 mały kalafior lub pół dużego
  • 50 g kaszy kuskus
  • 2 łyżki śmietany 18%


Na moim blogu znajdziesz przepisy na dania obiadowe, sałatki, przystawki, ciasta, ciasteczka i desery. Gotowanie jest moją pasją, a w mojej kuchni panuje podstawowa zasada : musi być WSZYSTKO SMACZNE :)

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

PIERŚ Z KURCZAKA W SOSIE POMIDOROWO- BAZYLIOWYM

Pomysłów na pierś z kurczaka jak i na sosy jest bardzo wiele. Dziś mam dla Was propozycję na pierś z kurczaka w sosie pomidorowo-bazyliowym. Obiad pyszny i szybki w przygotowaniu.

Kurczak Jalfrezi

Kurczak Jalfrezi. Jalfrezi to indyjskie curry - kawałki mięsa doprawione dużą ilością aromatycznych przypraw w sosie pomidorowym. Powstanie tego dania wiąże się z czasami panowania Brytyjczyków w Indiach. Resztki pieczonych i gotowanych mięs pozostałe po wystawnych przyjęciach organizowanych na dworze brytyjskiej arystokracji, na których podawano tradycyjne angielskie potrawy, starano się zużyć do przygotowania posiłków jedzonych w ciągu dnia. Hojnie dodawane chili i aromatyczne przyprawy pozwalały poprawić smak niezbyt świeżego, odgrzewanego mięsa. Obecnie kurczak Jalfrezi jest jednym z najchętniej zamawianych dań kuchni indyjskiej w restauracjach Wielkiej Brytanii. Sprawdzony przepis na obiad!

Pieczona pierś z indyka w sosie musztardowym

Pieczona pierś z indyka w sosie musztardowym to kolejna z moich propozycji na na ten rodzaj mięsa. Soczysta i aromatyczna pierś z indyka pieczona w ziołach, smakuje wybornie podana na zimno jak i na gorąco. Sos musztardowy idealnie komponuje się z lekkim mięsem z indyka co daje naprawdę piorunujący efekt, na dodatek sos idealnie komponuje się z każdym rodzajem mięsa!

Pierś ze skórą pieczona z czosnkiem niedźwiedzim

Podwójna pierś z kurczaka razem z kością i skórą pieczona w aromatycznym maśle z dodatkiem czosnku niedźwiedziego. Kurczak jest delikatny, soczysty i bardzo smaczny głównie dzięki tym pierwszym, wiosennym liściom.

Devolaye z pieczarkami i mozzarellą zapiekane w piekarniku

Devolaye z pieczarkami i mozzarellą zapiekane w piekarniku to zdrowsza, ale równe smaczna wersja tradycyjnych roladek. Devolaye nie są smażone w głębokim tłuszczu, a więc unikniemy zapachu smażonych roladek, nie będą tłuste, ale smaczne i soczyste dzięki pieczarkom i mozzarelli. Polecam wypróbować.

Filet kurczaka z pomidorami w cieście francuskim

Filet kurczaka z pomidorami w cieście francuskim. Szybki i prosty przepis na smaczny obiad to filet kurczaka z pomidorami w cieście francuskim. Przeważnie wykorzystuję do przygotowania tego dania pomidory suszone, ale póki trwa sezon korzystam ze świeżych produktów, a zatem proponuję Wam filecik ze świeżym pomidorem i ziołami Mięso kurczaka po upieczeniu jest soczyste, mozzarella ładnie rozpływa się po filecie i pomidorze, a dodatek aromatycznej bazylii i oregano nadaje całości rewelacyjny smak. Pyszne danie z piekarnika, które można przygotować w mniej niż godzinę. Idealny przepis na obiad.