Kotlety ziemniaczane z kiełbasą i papryką

Kotlety ziemniaczane z kiełbasą i papryką Inne
Kotlety ziemniaczane z kiełbasą i papryką

Kotlety ziemniaczane z kiełbasą i papryką to świetny pomysł na urozmaicenie domowego menu. Jest to również doskonały pomysł na wykorzystanie ziemniaków, które pozostały po obiedzie. Kotlety ziemniaczane sprawdzą się jako przekąska, czy też danie obiadowe - smaczna i niedroga propozycja na pyszne jedzonko.


Składniki Składniki

  • 600 g obranych ziemniaków
  • 2 cebule
  • 200 g podwędzanej kiełbasy
  • 1 papryka czerwona
  • 1 szklanka mąki pszennej ( jeśli ziemniaki nie są sypkie/suche, mąki może być potrzebne więcej )
  • 1 szklanka mąki ziemniaczanej
  • sól
  • czarny pieprz mielony
  • tarta bułka do panierowania
  • olej do smażenia


Na moim blogu znajdziesz przepisy na dania obiadowe, sałatki, przystawki, ciasta, ciasteczka i desery. Gotowanie jest moją pasją, a w mojej kuchni panuje podstawowa zasada : musi być WSZYSTKO SMACZNE :)

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Taco z Kalafiorem i Pesto Bazyliowym

Taco to jedna z moich ulubionych potraw kuchni Meksykańskiej. Takie mini ala placki z nadzieniem wykonuje się szybko i łatwo. Do przygotowania farszu używa się wyobraźni i własnych preferencji - sporządzając kombinacje unikalne i wyśmienite. Warzywne taco to genialna alternatywa dla osób unikających mięs- wegetarianów i weganów; ale jest to też trafna propozycja dla osób zdeterminowanych do wprowadzenia większej ilości świeżych produktów do diety.

Za'atar bardzo pikantny do karkówki

Dzisiejsza mieszanka Za'ataru jest przeznaczona przede wszystkim do marynowania mięs, ta odmiana za'ataru doskonale sprawdza się w polskich warunkach do marynowania karkówki.Aby przyprawa nie traciła pikantności, przygotowuję ją w małych ilościach. Po przygotowaniu mieszanki nacieram mięso olejem, obsypuję za'atarem i odkładam na kilka godzin do lodówki.

Cieciorka w ricottcie ze szpinakiem i wędzonym łososiem

Dla odmiany od wolnego weekendu, niektóre dni w pracy sprawiają, że nawet gotowanie makaronu jest czynnością trwającą wieczność, a mój żołądek stanowczo odmawia czekania dłużej niż 5 min na coś sycącego i zdrowego. To właśnie wtedy powstają te ekspresowe dania. Zawsze zastanawiam się czy ich smak rzeczywiście jest tak niesamowicie genialny, czy po prostu byłam już tak głodna że nawet marchewka powaliłaby mnie na kolana...

Burger z Falafelem

Burger z falafelem to doskonały pomysł do tego aby wprowadzić ciecierzycę do naszej diety. Warzywa strączkowe czyli fasole, ciecierzyca, groszek ( ugotowane lub z puszki ) to produkty małokaloryczne, nie zawierają cholesterolu; zawierają małe ilość tłuszczy nasyconych i całościowych tłuszczy; bogate są w magnez, cynk, żelazo, błonnik, fitoskładniki i fitosterole.

Kapusta z grochem

Kapusta z grochem to danie typowo zimowe, gdyż jest bardzo pożywne i sycące. Idealnie ugotowana potrawa powinna być lekko kwaśna, solidnie doprawiona czarnym pieprzem i majerankiem. Groch nie powinien się całkowicie rozpaść. Lekko wyczuwalne ziarenka grochu są jak najbardziej wskazane. To ostatni moment na gotowanie zimowych dań, ponieważ niebawem zawita do nas długo wyczekiwana wiosna.

Ciasto na pierogi

Idealne ciasto na pierogi powinno być zwarte, ale nie twarde. Powinno być elastyczne i oczywiście bardzo smaczne Przepisów na ciasto jest wiele, ale podstawowymi składnikami są mąka, woda i sól. Nie ma potrzeby ulepszania i dodawanie innych składników jeśli można uzyskać super efekt starym, domowym sposobem.