Kotlety ziemniaczane z kiełbasą i papryką

Kotlety ziemniaczane z kiełbasą i papryką Inne
Kotlety ziemniaczane z kiełbasą i papryką

Kotlety ziemniaczane z kiełbasą i papryką to świetny pomysł na urozmaicenie domowego menu. Jest to również doskonały pomysł na wykorzystanie ziemniaków, które pozostały po obiedzie. Kotlety ziemniaczane sprawdzą się jako przekąska, czy też danie obiadowe - smaczna i niedroga propozycja na pyszne jedzonko.


Składniki Składniki

  • 600 g obranych ziemniaków
  • 2 cebule
  • 200 g podwędzanej kiełbasy
  • 1 papryka czerwona
  • 1 szklanka mąki pszennej ( jeśli ziemniaki nie są sypkie/suche, mąki może być potrzebne więcej )
  • 1 szklanka mąki ziemniaczanej
  • sól
  • czarny pieprz mielony
  • tarta bułka do panierowania
  • olej do smażenia


Na moim blogu znajdziesz przepisy na dania obiadowe, sałatki, przystawki, ciasta, ciasteczka i desery. Gotowanie jest moją pasją, a w mojej kuchni panuje podstawowa zasada : musi być WSZYSTKO SMACZNE :)

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Za'atar bardzo pikantny do karkówki

Dzisiejsza mieszanka Za'ataru jest przeznaczona przede wszystkim do marynowania mięs, ta odmiana za'ataru doskonale sprawdza się w polskich warunkach do marynowania karkówki.Aby przyprawa nie traciła pikantności, przygotowuję ją w małych ilościach. Po przygotowaniu mieszanki nacieram mięso olejem, obsypuję za'atarem i odkładam na kilka godzin do lodówki.

Fasolka po bretońsku

Klasyka, jednak przygotowywana na wiele sposobów. Dziś kolejny z nich. Zapraszam.

Daktyle zapiekane w boczku wędzonym, z wędzonym serem

Zapiekane daktyle będą idealnym daniem na różnego rodzaju imprezach. Są wspaniałym uzupełnieniem zimnego bufetu. Małe pełne smaku przekąski.

Placuszki z kurczakiem i serem żółtym

Kolejny przepis z zeszytu mojej mamy. Pyszne panierowane pulpeciki z kurczaka z ciągnącym się serem.

Krokiety z jajkiem

Przepis na krokiety z jajkiem. Szybkie i tanie krokiety z jajkiem, najlepiej smakują z czerwonym barszczem.

Kapusta z grochem

Kapusta z grochem to danie typowo zimowe, gdyż jest bardzo pożywne i sycące. Idealnie ugotowana potrawa powinna być lekko kwaśna, solidnie doprawiona czarnym pieprzem i majerankiem. Groch nie powinien się całkowicie rozpaść. Lekko wyczuwalne ziarenka grochu są jak najbardziej wskazane. To ostatni moment na gotowanie zimowych dań, ponieważ niebawem zawita do nas długo wyczekiwana wiosna.