Kotlety ziemniaczane z kiełbasą i papryką

Kotlety ziemniaczane z kiełbasą i papryką Inne
Kotlety ziemniaczane z kiełbasą i papryką

Kotlety ziemniaczane z kiełbasą i papryką to świetny pomysł na urozmaicenie domowego menu. Jest to również doskonały pomysł na wykorzystanie ziemniaków, które pozostały po obiedzie. Kotlety ziemniaczane sprawdzą się jako przekąska, czy też danie obiadowe - smaczna i niedroga propozycja na pyszne jedzonko.


Składniki Składniki

  • 600 g obranych ziemniaków
  • 2 cebule
  • 200 g podwędzanej kiełbasy
  • 1 papryka czerwona
  • 1 szklanka mąki pszennej ( jeśli ziemniaki nie są sypkie/suche, mąki może być potrzebne więcej )
  • 1 szklanka mąki ziemniaczanej
  • sól
  • czarny pieprz mielony
  • tarta bułka do panierowania
  • olej do smażenia


Na moim blogu znajdziesz przepisy na dania obiadowe, sałatki, przystawki, ciasta, ciasteczka i desery. Gotowanie jest moją pasją, a w mojej kuchni panuje podstawowa zasada : musi być WSZYSTKO SMACZNE :)

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Cieciorka w ricottcie ze szpinakiem i wędzonym łososiem

Dla odmiany od wolnego weekendu, niektóre dni w pracy sprawiają, że nawet gotowanie makaronu jest czynnością trwającą wieczność, a mój żołądek stanowczo odmawia czekania dłużej niż 5 min na coś sycącego i zdrowego. To właśnie wtedy powstają te ekspresowe dania. Zawsze zastanawiam się czy ich smak rzeczywiście jest tak niesamowicie genialny, czy po prostu byłam już tak głodna że nawet marchewka powaliłaby mnie na kolana...

Za'atar bardzo pikantny do karkówki

Dzisiejsza mieszanka Za'ataru jest przeznaczona przede wszystkim do marynowania mięs, ta odmiana za'ataru doskonale sprawdza się w polskich warunkach do marynowania karkówki.Aby przyprawa nie traciła pikantności, przygotowuję ją w małych ilościach. Po przygotowaniu mieszanki nacieram mięso olejem, obsypuję za'atarem i odkładam na kilka godzin do lodówki.

Fasolka po bretońsku

Klasyka, jednak przygotowywana na wiele sposobów. Dziś kolejny z nich. Zapraszam.

Placuszki z kurczakiem i serem żółtym

Kolejny przepis z zeszytu mojej mamy. Pyszne panierowane pulpeciki z kurczaka z ciągnącym się serem.

Taco z Kalafiorem i Pesto Bazyliowym

Taco to jedna z moich ulubionych potraw kuchni Meksykańskiej. Takie mini ala placki z nadzieniem wykonuje się szybko i łatwo. Do przygotowania farszu używa się wyobraźni i własnych preferencji - sporządzając kombinacje unikalne i wyśmienite. Warzywne taco to genialna alternatywa dla osób unikających mięs- wegetarianów i weganów; ale jest to też trafna propozycja dla osób zdeterminowanych do wprowadzenia większej ilości świeżych produktów do diety.

Daktyle zapiekane w boczku wędzonym, z wędzonym serem

Zapiekane daktyle będą idealnym daniem na różnego rodzaju imprezach. Są wspaniałym uzupełnieniem zimnego bufetu. Małe pełne smaku przekąski.