Sznycel z indyka z roszponką i suszonymi pomidorami

Sznycel z indyka z roszponką i suszonymi pomidorami Drób
Sznycel z indyka z roszponką i suszonymi pomidorami

Sznycel z indyka z roszponką i suszonymi pomidorami to bardzo smaczne roladki nadziewane sałatą, pomidorkami, a także serem mozzarella, a następnie panierowane, usmażone i dopieczone w piekarniku. Roladki smakują wyśmienicie, nie są przesuszone, a roszponka i pomidorki nadają im bardzo fajny smak. Całość świetnie się komponuje i wybornie smakuje.


Składniki Składniki

  • 4 sznycle z indyka
  • sól
  • czarny pieprz mielony
  • 1/2 opakowania roszponki (dwie garści)
  • 4 suszone pomidorki
  • 1/2 kulki mozzarelli
  • tarta bułka do panierowania
  • 2 jajka
  • olej do smażenia


Na moim blogu znajdziesz przepisy na dania obiadowe, sałatki, przystawki, ciasta, ciasteczka i desery. Gotowanie jest moją pasją, a w mojej kuchni panuje podstawowa zasada : musi być WSZYSTKO SMACZNE :)

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Rolada z indyka z pieczarkami i sosem serowym

Krucha rolada z indyka z gęstym sosem serowym idealnie sprawdzi się na niedzielny obiad oraz inne spotkania w gronie rodziny i przyjaciół. Mięso drobiowe jest dość suche, dlatego warto podawać do niego sosy lub surówki. W tym przypadku sos serowy jest najlepszym pomysłem, ponieważ idealnie współgra z pieczarkowo – serowym farszem.

Pieczone udka z kurczaka na warzywach

Pieczone udka z kurczaka na warzywach. Co lubię w tym kurczaku? Wszystko Szybko się go robi, bo wystarczy natrzeć ulubionymi przyprawami. W czasie, kiedy nasz kurczak nabiera kolorków w piekarniku, my zajmujemy się warzywami. W nagrodę otrzymujemy pełne danie, zdrowe i kolorowe, które można serwować od razu na obiad. Sprawdzony przepis na obiad!

Tikka masala

Danie zapożyczone jest z kuchni Indyjskiej, chociaż uważa się je za narodowe danie Brytyjczyków. Dzięki bogatej palecie ziół i przypraw królują w nim wspaniałe smaki i aromaty. Delikatny kurczak podawany z aromatycznym sosem masala to istna orientalna uczta dla podniebienia. Namaste.

Piersi kurczaka z cytrynowo-tymiankową nutą

Propozycja na kurczaka z grilla. Z bardzo fajną marynatą, ze świeżym tymiankiem, cytryną i ostrą papryczką. Dzięki niej otrzymujemy ziołowo-pikantne mięso.

Roladki z piersi indyka ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami

Jeśli lubicie indyka, macie trochę czasu polecam Wam roladki z piersi, nadziewane fetą, suszonymi pomidorami i szpinakiem. Są banalne w przygotowaniu, jednak trochę zajmują czasu- najdłużej chyba rozbijanie mięsa i zwijanie - ja nie mam wprawy i nie jestem fanką takich pracochłonnych zabiegów i zeszła mi na to prawie godzina na kilogramowy kawałek mięsa. Ale myślę że uwiniecie się dużo szybciej niż ja. Składniki pewnie macie w lodówce, albo zamrażalce. Zatem do dzieła.

ZIEMNIACZANE beziki, paprykowo-czosnkowy KURCZAK i sałatka

Pyszny, elegancki i bardzo prosty obiad, praktycznie w całości z piekarnika.