Sznycel z indyka z roszponką i suszonymi pomidorami

Sznycel z indyka z roszponką i suszonymi pomidorami Drób
Sznycel z indyka z roszponką i suszonymi pomidorami

Sznycel z indyka z roszponką i suszonymi pomidorami to bardzo smaczne roladki nadziewane sałatą, pomidorkami, a także serem mozzarella, a następnie panierowane, usmażone i dopieczone w piekarniku. Roladki smakują wyśmienicie, nie są przesuszone, a roszponka i pomidorki nadają im bardzo fajny smak. Całość świetnie się komponuje i wybornie smakuje.


Składniki Składniki

  • 4 sznycle z indyka
  • sól
  • czarny pieprz mielony
  • 1/2 opakowania roszponki (dwie garści)
  • 4 suszone pomidorki
  • 1/2 kulki mozzarelli
  • tarta bułka do panierowania
  • 2 jajka
  • olej do smażenia


Na moim blogu znajdziesz przepisy na dania obiadowe, sałatki, przystawki, ciasta, ciasteczka i desery. Gotowanie jest moją pasją, a w mojej kuchni panuje podstawowa zasada : musi być WSZYSTKO SMACZNE :)

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Udka kaczki w pomarańczach z korzenną konfiturą z żurawiny

Udka kaczki w pomarańczach z korzenną konfiturą z żurawiny to danie w sam raz na Święta. Zbliżają się  Święta Wielkanocne, ale myślę, że kaczka nadaje się na każdą inną świąteczną okazję. Bardzo lubię kaczkę, moje dzieci również wolą mięso kaczki, niż np. kurczaka, który jest bardziej suchy. Artykuł Udka kaczki w pomarańczach z korzenną konfiturą z żurawiny pochodzi z serwisu Nicpoń w Kuchni.

PAŁKI KURCZAKA W MARYNACIE CZOSNKOWO-ZIOŁOWEJ Z MIODEM

Dziś mam dla Was propozycję na pyszne i soczyste mięso z kurczaka, które wcześniej trzymałam 6 godzin w marynacie czosnkowo-ziołowej, a pod koniec pieczenia delikatnie przesmarowałam mięso miodem.

Ziołowe kotlety z indyka

Chyba wszyscy mamy słabość do kotletów? Dlatego prezentuje przepis na Ziołowe kotlety z indyka

Bulgur duszony w pomidorach

Przepis na kaszę bulgur duszoną w pomidorach. Polecam!

Indyk w pomidorach z warzywami i komosą ryżową

Dziś odkrywam fenomenalny smak komosy ryżowej. Jest delikatna i ma lekko orzechowy smak. Wykorzystałem ją jako dodatek do mojego indyka w pomidorowym sosie w aromacie imbiru. Do tego soczyste i chrupiące trio (bakłażan, cukinia, papryka).