Sznycel z indyka z roszponką i suszonymi pomidorami

Sznycel z indyka z roszponką i suszonymi pomidorami Drób
Sznycel z indyka z roszponką i suszonymi pomidorami

Sznycel z indyka z roszponką i suszonymi pomidorami to bardzo smaczne roladki nadziewane sałatą, pomidorkami, a także serem mozzarella, a następnie panierowane, usmażone i dopieczone w piekarniku. Roladki smakują wyśmienicie, nie są przesuszone, a roszponka i pomidorki nadają im bardzo fajny smak. Całość świetnie się komponuje i wybornie smakuje.


Składniki Składniki

  • 4 sznycle z indyka
  • sól
  • czarny pieprz mielony
  • 1/2 opakowania roszponki (dwie garści)
  • 4 suszone pomidorki
  • 1/2 kulki mozzarelli
  • tarta bułka do panierowania
  • 2 jajka
  • olej do smażenia


Na moim blogu znajdziesz przepisy na dania obiadowe, sałatki, przystawki, ciasta, ciasteczka i desery. Gotowanie jest moją pasją, a w mojej kuchni panuje podstawowa zasada : musi być WSZYSTKO SMACZNE :)

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Filet z kurczaka w sosie pomarańczowym

Filet z kurczaka w sosie pomarańczowym. Dzisiaj dla odmiany serwujemy filet z kurczaka, ale nieco w odmiennej formie. W sosie i to nie byle jakim, bo pomarańczowym.  Kurczak wychodzi soczysty o zupełnie innym smaku. Miła odmiana na pierś z kurczaka. Sprawdzony przepis na obiad!

Kurczak w pomidorach po chińsku

Nie wiem jak Wy ale ja uwielbiam orientalną kuchnię. Zawsze zamawiając danie wietnamskie zastanawiam się jak oni to robią, że tak dobrze to smakuje. Dziś mam dla Was potrawkę, która w smaku nieco przypomina te orientalne, jest ekspresowe i banalnie proste. Mam nadzieję, że zachwycicie się tak samo jak ja.

Pałki kurczaka w rozmarynie

Pałki kurczaka przyprawione rozmarynem i wraz z warzywami zapieczone w piekarniku to bardzo proste i szybkie w przygotowaniu danie obiadowe. Mięso kurczaka jest miękkie i aromatyczne, warzywa są soczyste, ale nie rozgotowane jak przy tradycyjnym przygotowywaniu warzyw. Całość obłędnie smakuje i cudownie pachnie. Wyborne danie na każdy dzień.

Kurczak nadziewany kaszą gryczaną i pieczarkami

W miniony weekend mieliśmy ochotę na pieczonego kurczaka, postanowiłam nafaszerować go kaszą gryczaną i pieczarkami. Nie dość, że wyszło super, to jeszcze nie trzeba było ziemniaków gotować.

Indyk w pomidorach z warzywami i komosą ryżową

Dziś odkrywam fenomenalny smak komosy ryżowej. Jest delikatna i ma lekko orzechowy smak. Wykorzystałem ją jako dodatek do mojego indyka w pomidorowym sosie w aromacie imbiru. Do tego soczyste i chrupiące trio (bakłażan, cukinia, papryka).

Roladka z brzoskwinią z puree i karmelizowanymi marchewkami

Postanowiłam przygotować roladki. Wybrałam piersi z kurczaka, brzoskwinie i mozzarellę. Wyszło przepysznie - idealnie na ciepło do obiadu, jak również na zimno na kolację. Od teraz to chyba jedna z moich ulubionych metod podawania mięsa.