Klopsy mielone z roszponką i suszonymi pomidorami

Klopsy mielone z roszponką i suszonymi pomidorami Wieprzowina
Klopsy mielone z roszponką i suszonymi pomidorami

Przepis na klopsy mielone z roszponką i suszonymi pomidorami to moja propozycja na smaczny obiad i urozmaicenie tradycyjnych mielonych. Klopsiki tak przygotowane smakują wybornie, sałata i pomidorki dają im ciekawy smaczek i aromat. Mielone klopsy smażone, które są tak dobrze wszystkim znane nie muszą być nudne i zawsze takie same, można je urozmaicić i cieszyć się nowym smakiem.


Składniki Składniki

  • 300 g mięsa mielonego
  • 1 średnia cebula
  • sól
  • czarny pieprz mielony
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 jajko
  • tarta bułka
  • 1 garść sałaty roszponki
  • 6 suszonych pomidorów
  • olej lub domowy smalec do smażenia


Na moim blogu znajdziesz przepisy na dania obiadowe, sałatki, przystawki, ciasta, ciasteczka i desery. Gotowanie jest moją pasją, a w mojej kuchni panuje podstawowa zasada : musi być WSZYSTKO SMACZNE :)

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Kotlety mielone zawijane boczkiem wędzonym

Mięso mielone można wykorzystać w różny sposób i jest smaczne. Dziś polecam pieczone kotlety z mięsa mielonego zawijane boczkiem wędzonym. Powiem szczerze, że są bardzo pyszne i łatwe w przygotowaniu.

Karkówka w sosie paprykowo - pomidorowym

Jabłka rumienią się w sadzie, dojrzewa czarny bez, jarzębina i głóg. Zaczynają kwitnąć wrzosy, rozchodniki, a w lesie pojawiają się grzyby. Słońce jeszcze mocno grzeje, choć wieczory są już znacznie chłodniejsze. Powietrze wydaje się nie co gęstsze, mniej przejrzyste. Babie lato rozpuszcza swoje długie nici i wędruje z wiatrem po świecie obwieszczając wszystkim nadchodzącą wczesną jesień. Dla mnie ta pora kojarzy się również z pomidorami, które grzeją się na długich tyczkach w ostatnich promieniach słońca i papryką, która przybiera kolory jesieni. Ta jakże cudowna pora roku była inspiracją mojego dania, na które Was zapraszam. Dobry kawałek mięsa w połączeniu z delikatnym, ale jakże aromatycznym sosem tworzy niesamowicie pyszne danie.

Warkocz z polędwiczki zapiekany w boczku

Warkocz z polędwiczki zapiekany w boczku to bardzo smaczne danie na każdą okazję. Delikatna, soczysta polędwica wieprzowa spleciona jak warkocz, a jeden jej paseczek owinięty jest boczkiem wędzonym. Całość z dodatkiem cebulki zapiekana w piekarniku smakuje wybornie.

Roladki schabowe ze szparagami

Sezon na szparagi trwa, a zatem prezentuję Wam kolejne smaczne danie - roladki schabowe ze szparagami. Szparagi podgotowane, a następnie wraz z plastrem żółtego sera zawinięte w kotlet schabowy, podsmażone na patelni i upieczone w  piekarniku. Tak przygotowany schab faszerowany szparagami jest soczysty, bo wstępne podsmażenie zamyka wewnątrz mięsa soki, a podgotowane szparagi i ser dodatkowo mięso nawilżają. Roladki schabowe ze szparagami smakują wybornie i są godne polecenia. Wypróbujcie, bo warto.

Zapiekane naleśniki po meksykańsku

Naleśniki – niewielkie, cieniutkie placuszki podawane zazwyczaj na słodko. Z serem, ulubionym dżemem, jabłkami, owocami czy bitą śmietaną. Często traktowane jako śniadanie lub deser. Moja dzisiejsza wersja to naleśniki wytrawne z meksykańskim nadzieniem. Mielone mięso, fasola, papryka, pomidory, kukurydza – wszystko doprawione sporą ilością ostrych przypraw. Danie bardzo pożywne i sycące - idealne na zimowe dni.

Roladki schabowe nadziewane kaszą i ogórkiem kiszonym

Roladki schabowe nadziewane kaszą i ogórkiem kiszonym wymyśliłam pewnego dnia całkowicie przypadkowo Miałam ochotę na jakieś roladki i to najlepiej z mięsa wieprzowego, bo drobiu ostatnio sporo u mnie było, więc szybka wyprawa do sklepu, a tam piękny schabik - nie mogłam mu się oprzeć. Zakupu dokonałam i do domku poleciałam, ale...o ziemniaczkach zapomniałam. Na kolejną wyprawę nie miałam ochoty, więc postawiłam na schab podany z kaszą i ogórkami kiszonymi, a żeby dodatki pasowały do roladek to i środek musiał być tak nadziany Pomysł okazał się rewelacyjny, a roladki wyśmienite.