PIEROGI ŻYTNIE Z KAPUSTĄ, PIECZARKAMI I MIĘSEM

PIEROGI ŻYTNIE Z KAPUSTĄ, PIECZARKAMI I MIĘSEM Mączne
PIEROGI ŻYTNIE Z KAPUSTĄ, PIECZARKAMI I MIĘSEM

Nie wiem jak Wy, ale ja nie wyobrażam sobie życia bez pierogów i to jeszcze takich domowych lepionych całą rodzinką. Jak robić, to hurtem i do zamrażalki, później aby wyciągnąć w każdej chwili na obiad. Na pewno większość zna przepis na tą pyszność ale jakby ktoś zapomniał lub dopiero się uczył niech korzysta.


Składniki Składniki

  • Ciasto:
  • 1 kg mąki żytniej
  • 3 łyżki oleju
  • woda, szczypta soli
  • Farsz:
  • 700 g kapusty kiszonej
  • 20 g pieczarek
  • 400 g ugotowanego drobiu np z rosołu
  • 1 cebula
  • tłuszcz do podsmażenia warzyw


Zdrowe i proste przepisy które z pewnością Wam posmakują, porady oraz ćwiczenia. Wszystko co potrzebne do aktywnego trybu życia :)

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Pierogi ze szpinakiem i serem fata

Bardzo lubię połączenie sera feta i szpinaku – postanowiłam wykorzystać oba te składniki podczas robienia pierogów. Pierogi mają bardzo lekkie – mają cienkie ciasto, a dzięki temu smak farszu jest doskonale wyczuwalny. Można je jeść i jeść!

Pierogi z soczewicą i tofu

Dzisiaj lekka, zdrowa i smaczna propozycja. Moje ulubione, najlepsze pod każdą postacią, pierogi. Z każdym farszem, na słodko i na słono, nigdy mi się nie znudzą! A Wy z czym najbardziej lubicie pierogi? Dzisiaj zapraszam Wam na pierogi z soczewicą i pastą z tofu.

Kopytka

Hej! Moja córka ostatnio stwierdziła, że "za bardzo poszłam w ciasta". Naprawiamy więc kierunek i robimy dziś kopytka. Niby łatwo zrobić, a jakoś nie wychodzi. Żeby zrobić kopytka perfekcyjnie, należy pamiętać o jednym – dodajemy do zmielonych ziemniaków tyle mąki, aby było jej w 1/4 ilości wszystkich ziemniaków. W tej ilości tkwi sekret pulchnych i smacznych kopytek.

Kopytka

Kopytka. Przepis na idealnie miękkie i pyszne domowe kopytka. Artykuł Kopytka pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl. Sprawdzony przepis na obiad!

Leniwe pierogi

Leniwe pierogi powinny być miękkie i puszyste, ciężko jednak odpowiednio dobrać składniki, aby taki efekt uzyskać. Po wielu próbach i eksperymentach udało się uzyskać smak, który pamiętam z dzieciństwa. Posypane cukrem i oprószone cynamonem smakują rewelacyjnie.

Pierogi z mięsem

Przepis na pierogi z mięsem. Jeśli nie lubisz marnotrawstwa w kuchni, to ma dla Ciebie świetny pomysł jak niebanalnie i smacznie wykorzystać mięso z rosołu. Gotowane mięso rosołowe nie każdy lubi, ale w takiej postaci myślę że każdy poprosi o dokładkę.