PIEROGI ŻYTNIE Z KAPUSTĄ, PIECZARKAMI I MIĘSEM

PIEROGI ŻYTNIE Z KAPUSTĄ, PIECZARKAMI I MIĘSEM Mączne
PIEROGI ŻYTNIE Z KAPUSTĄ, PIECZARKAMI I MIĘSEM

Nie wiem jak Wy, ale ja nie wyobrażam sobie życia bez pierogów i to jeszcze takich domowych lepionych całą rodzinką. Jak robić, to hurtem i do zamrażalki, później aby wyciągnąć w każdej chwili na obiad. Na pewno większość zna przepis na tą pyszność ale jakby ktoś zapomniał lub dopiero się uczył niech korzysta.


Składniki Składniki

  • Ciasto:
  • 1 kg mąki żytniej
  • 3 łyżki oleju
  • woda, szczypta soli
  • Farsz:
  • 700 g kapusty kiszonej
  • 20 g pieczarek
  • 400 g ugotowanego drobiu np z rosołu
  • 1 cebula
  • tłuszcz do podsmażenia warzyw


Zdrowe i proste przepisy które z pewnością Wam posmakują, porady oraz ćwiczenia. Wszystko co potrzebne do aktywnego trybu życia :)

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Pierogi ruskie

Pierogi ruskie są ulubionymi pierogami mojego męża.  Najbardziej oczywiście smakują mu opiekane na patelni na masełku.

Smażone spatzle z twarogiem

Spatzle to niewielkie kluseczki przygotowane z mąki i jajek, które często podaję zamiast zwykłego makaronu nitek do rosołu. Usmażone na masełku razem z cebulą i białym twarogiem to pomysł na smaczne, sycące danie. Szybkie do przygotowania, szczególnie jeśli mamy wcześniej ugotowane kluseczki.

Kluski śląskie

Kluski śląskie są jednym z charakterystycznych dań kuchni polskiej. Pamiętam, że od zawsze gościły w moim rodzinnym domu. Pomagałam mamie w ich przygotowaniu, a szczególnie w tej najbardziej zabawnej czynności jaką jest robienie dziurek. Dziurki w kluskach są bardzo ważnym elementem - stworzone są do tego, aby zatrzymać w sobie jak najwięcej pysznego sosu.

Krokiety z mięsem

Dziś prezentuję kolejną propozycję na pyszny i tani obiad. Jeżeli nie macie pomysłu na wykorzystanie mięsa i warzyw z rosołu to właśnie go znaleźliście. Zapraszam na pyszne krokieciki  z mięsem.

Kluski z Mięsem z Rosołu i Podduszoną Kapustą Kiszoną

Kluski z Mięsem z Rosołu i Podduszoną Kapustą Kiszoną. Mmm....te kluseczki teraz smakują mi najbardziej. Nie są mdłe bo smak podkręca kiszona kapusta, która poddusiłam razem z cebulką, a i mięsko z rosołu znowu znajdzie swoje zastosowanie. Sprawdzony przepis na obiad!

Kopytka

Kopytka. Przepis na idealnie miękkie i pyszne domowe kopytka. Artykuł Kopytka pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl. Sprawdzony przepis na obiad!