Polędwiczka wieprzowa w panierce

Polędwiczka wieprzowa w panierce Wieprzowina
Polędwiczka wieprzowa w panierce

Bardzo lubię polędwiczkę wieprzową, ale czasami mam ochotę przygotować ją w nieco inny sposób niż tradycyjny z dodatkiem sosu. Tym razem proponuję Wam polędwiczkę wieprzową w panierce - najpierw podsmażona na patelni, a następnie zapieczona w piekarniku. Polędwiczka przygotowana w ten sposób jest wyśmienita i na pewna przypadnie Wam do gustu. Mięso jest soczyste, a chrupiąca panierka dodaje jej wyjątkowości, że się tak wyrażę.


Składniki Składniki

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • 2 łyżki oleju
  • 1 kopiasta łyżka majonezu
  • 1 kopiasta łyżka sosu BBQ
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • czarny pieprz mielony
  • 1 łyżka musztardy starofrancuskiej z całymi ziarnami gorczycy
  • 1 łyżka posiekanej świeżej natki pietruszki
  • 2 łyżki tartej bułki


Na moim blogu znajdziesz przepisy na dania obiadowe, sałatki, przystawki, ciasta, ciasteczka i desery. Gotowanie jest moją pasją, a w mojej kuchni panuje podstawowa zasada : musi być WSZYSTKO SMACZNE :)

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Polędwiczki wieprzowe z orientalną nutą

Polędwiczki wieprzowe z orientalną nutą to pyszne mięsko przygotowane w bardzo aromatycznej marynacie i wraz z warzywami zapieczone w piekarniku. Polędwica jest pyszna, nie jest przesuszona i smakuje świetnie. Mięso jest średnio wysmażone, a kolor bardzo mocnego wysmażenia zyskuje dzięki marynacie, przyprawom i dodatkowi ciemnego sosu sojowego, który bardzo lubię dodawać do mięs. Pyszne mięso, miękkie, ale nie rozgotowane warzywa, a do tego ziemniaczki ugotowane w mundurkach. Polędwiczki wieprzowe z orientalną nutą w takim zestawieniu smakują wybornie . Polecam przygotować według mojego przepisu.

Zraziki po prowansalsku

Zrazy po prowansalsku to propozycja na wykwintny, świąteczny bądź też niedzielny obiad. Tradycyjnie przyrządzam je z polędwicy wołowej, ale tym razem wykorzystałam piękny kawałek wieprzowiny. Danie zachwyciło gości nie tylko swym kolorowym wyglądem, ale również smakiem.

Roladki schabowe w boczku z zapiekanymi ziemniakami

Roladki schabowe w boczku, faszerowane żółtym serem i zapieczone w piekarniku wraz z ziemniakami. Pyszny, szybki obiad na każdy dzień. Schab nie jest przesuszony, boczek nadaje charakterystycznego smaku potrawie, a wypływający ser dodatkowo wzbogaca smak potrawy. Bardzo smaczny sposób na przygotowanie schabu w innej niż tradycyjna wersja.

Schab duszony w sosie własnym

Przepis na schab duszony w sosie własnym. Ten przepis mam od mojej mamy, z którą wspólnie go rozbiłyśmy ostatnio. Bardzo prosty przepis na wszelkiego rodzaju przyjęcia, święta oraz niedzielny obiad dla całej rodziny.

Łopatka z cebulką zapiekana w piekarniku

Bardzo lubię potrawy, które można przygotować w szybki sposób, a przy tym smakują wyśmienicie. Łopatka z cebulką zapiekana w piekarniku jest jedną z nich. Mięso jest miękkie, niewysuszone, a cebulka soczysta i delikatnie zarumieniona. Całość dusi się w piekarniku w sosie własnym.

Mielone z cukinią w sosie keczupowym

Przepis na pulpety z mięsa mielonego i cukinii w sosie keczupowym. Artykuł Mielone z cukinią w sosie keczupowym pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl. Sprawdzony przepis na obiad!