Roladka schabowa z szynką, serem i papryką

Roladka schabowa z szynką, serem i papryką Wieprzowina
Roladka schabowa z szynką, serem i papryką

Chrupiąc zwijany kotlet sporządzony z roztłuczonego mięsa wieprzowego z dodatkiem szynki, żółtego sera i świeżych warzyw doskonale sprawdzi się w roli dania obiadowego.


Składniki Składniki

  • 10 plastrów schabu wieprzowego
  • 10 plastrów żółtego sera
  • 10 plastrów szynki wieprzowej
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona cebula
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • 3 jajka
  • bułka tarta
  • panierka
  • mąka


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Podwójny schabowy z podwójnym serem

Podwójny schabowy z podwójnym serem to kotlet schabowy z z nałożonym tartym żółtym serem, nakryty kolejnym plastrem schabu i usmażony jak tradycyjny kotlet, a następnie ponownie posypany serem. Całość jest bardzo smaczna, a dzięki serowi, który pomiędzy plastrami schabu ładnie się stopi, schab nie jest suchy. Pomysł na przygotowanie podwójnego schabu przyszedł mi do głowy dzięki podwójnemu schabowemu Magdy Gessler, ale w wersji Pani Magdy schab przekładany jest rozdrobnioną cebulą. Ja wolałam użyć dodatku, który zasmakuje również dzieciom.

Warkocz z polędwiczki zapiekany w boczku

Warkocz z polędwiczki zapiekany w boczku to bardzo smaczne danie na każdą okazję. Delikatna, soczysta polędwica wieprzowa spleciona jak warkocz, a jeden jej paseczek owinięty jest boczkiem wędzonym. Całość z dodatkiem cebulki zapiekana w piekarniku smakuje wybornie.

Schab duszony w sosie własnym

Przepis na schab duszony w sosie własnym. Ten przepis mam od mojej mamy, z którą wspólnie go rozbiłyśmy ostatnio. Bardzo prosty przepis na wszelkiego rodzaju przyjęcia, święta oraz niedzielny obiad dla całej rodziny.

Schabowy jak sznycel po wiedeńsku

Sznycel po wiedeńsku w oryginalnej wersji przygotowuje się z cielęciny i podaje z jajkiem sadzonym, które ma tylko ścięte białko, a żółtko pozostaje płynne. Mój sznycel po wiedeńsku jest przygotowany ze schabu i podany z jajkiem, ale jajko przytrzymałam na patelni troszkę dłużej, aby żółtko nie było całkowicie płynne, więc taka propozycja powinna przypaść do gustu tym, którzy jajek surowych nie jedzą. Schab jak sznycel po wiedeńsku smakuje wybornie i można przygotować go zarówno na obiad codzienny jaki świąteczny.

Żeberka z miodem z wolnowaru

Idealnie miękkie, pikantne żeberka w miodowej marynacie należą do naszych ulubionych dań. Marynatę zawsze przygotowuje Paweł, a moja rola ogranicza się do obrania czosnku i starcia na tarce imbiru. Kiedyś przyrządzaliśmy je w piekarniku, ale od kilku lat żeberka w miodzie robimy w wolnowarze. Żeberka z wolnowaru są znacznie lepsze, bardziej soczyste i aromatyczne, niż te pieczone w piekarniku, a mięso bez problemu odchodzi od kości. Wspaniale smakują z opiekanymi ziemniakami.

Polędwiczka wieprzowa w panierce

Bardzo lubię polędwiczkę wieprzową, ale czasami mam ochotę przygotować ją w nieco inny sposób niż tradycyjny z dodatkiem sosu. Tym razem proponuję Wam polędwiczkę wieprzową w panierce - najpierw podsmażona na patelni, a następnie zapieczona w piekarniku. Polędwiczka przygotowana w ten sposób jest wyśmienita i na pewna przypadnie Wam do gustu. Mięso jest soczyste, a chrupiąca panierka dodaje jej wyjątkowości, że się tak wyrażę.