SERNIKOWY MIX ORZECHOWO WIŚNIOWY

SERNIKOWY MIX ORZECHOWO WIŚNIOWY Serniki
SERNIKOWY MIX ORZECHOWO WIŚNIOWY

Brałam co mam pod ręką i lepszego ciasta już dawno nie jadłam!


Składniki Składniki

  • puszka mleka kokosowego (można pominąć)
  • 140 g płatków owsianych
  • 45 g rodzynek
  • 30 g masła orzechowego
  • 200 g dżemu wiśniowego
  • 500 g twarogu chudego/gotowej masy sernikowej
  • 20 g orzechów włoskich (można pominąć)
  • 2 białka jaj
  • 50 g ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 jabłko do ozdoby


Zdrowe i proste przepisy które z pewnością Wam posmakują, porady oraz ćwiczenia. Wszystko co potrzebne do aktywnego trybu życia :)

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Najlepsze sernikobrownie z malinami

Dziś przedstawiam coś absolutnie przepysznego i bardzo łatwego w przygotowaniu. Pyszne, bardzo czekoladowe i wilgotne brownie, delikatny, kremowy sernik i maliny – ciasto idealne!

Sernik oreo z kajmakiem

Sernik oreo z kajmakiem. Dziś mam dla Was przepis, ma który najbardziej czeka moja Mama - obiecałam jej, że jak najszybciej zostanie on opublikowany. Sernik ten robiłam niedawno, jest bardzo prosty i niezwykle smaczny. Spód z ciasteczek oreo, klasyczna, waniliowa masa serowa i warstwa kajmaku plus dekoracja z kilku pokruszonych ciastek. Pyszne, wcale nie za słodkie (ograniczyłam ilość cukru w masie serowej), zdecydowanie do powtórzenia. Idealny przepis na ciasto.

Puszysty sernik

Bardzo puszysty sernik, który zawsze mi wychodzi. Wymaga on dużo czasu, ale nie jest zbyt skomplikowany.

Sernik na zimno w trzech smakach

Sernik na zimno w trzech smakach  to świetny sernik zrobiony na bazie serków homogenizowanych i składający się z trzech warstw - kakaowej, kawowej i waniliowej. Wierzch ciasta wyłożony jest soczystymi truskawkami i uzupełniony truskawkową galaretką. Całość świetnie się komponuje i pysznie smakuje. Od wielu lat mam jeden przepis na sernik na zimno z którego korzystam i uważam go za najlepszy, a komponując kolejne serniki na zimno właśnie na nim bazuję.

Sernik Izaura

Robiąc ten sernik byłam pełna obaw. Przepis był z zeszytu mojej mamy, dostała go od koleżanki z pracy, ale nigdy przepisu nie wypróbowała. Na szczęście ciasto wyszedł bardzo dobre i wszystkim smakował. Wykonanie jest bardzo proste, ale niestety słyszałam, że nie zawsze wychodzi i ciężko mi jest powiedzieć dlaczego… Ciasto jak najbardziej polecam, głównie osobą które mają już jakieś doświadczenie w kuchni. Nie radziłabym zaczynać przygody z pieczeniem od tego sernika, ponieważ można się szybko zniechęcić. To może nie jest bardzo zachęcająca recenzja, ale szczera – ja wolę wiedzieć wcześniej czego mogę się spodziewać

Sufletowy sernik podwójnie czekoladowy (gluten free)

Drodzy moi dzisiaj mam dla was niezwykle lekki, puszysty i pełen smaku sernik.Bardzo przyjemny i intensywnie czekoladowy. Sernik pieczony jest w trzech etapach i tak naprawdę jeśli chcemy uzyskać pożądaną  konsystencję lekkiej pianki to należy ściśle trzymać się przepisu. Wierzch sernika stanowi gorzka czekolada połączona z odrobiną żelatyny i szczyptą karmelu. Struktura przypomina lekkie ptasie mleczko. Jest to również przepis bezglutenowy więc osoby z wszelkimi nietolerancjami pokarmowymi swobodnie będą mogły rozkoszować się tym wypiekiem.