SZYBKI MURZYNEK NA MAŚLANCE

SZYBKI MURZYNEK NA MAŚLANCE Inne
SZYBKI MURZYNEK NA MAŚLANCE

Ten moment kiedy dowiadujesz się, że za niedługo odwiedzą Cię goście a nie masz czym ich poczęstować? Przybywam z pomocą moi kochani. O ile macie maślankę. Te pyszne ciacho zrobicie w niecałe 10 min plus pieczenie i problem z głowy. Idealnie mokre i czekoladowe ciacho do kawki, które zadowoli każdego gościa. Albo jeśli kończy Wam się data przydatności maślanki to macie rozwiązanie.


Składniki Składniki

  • 1,5 szklanki mąki ryżowej
  • 1 szklanka maślanki/kefiru
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 płaska łyżka kakao
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika
  • 2 łyżki słodzika/cukru
  • 3 łyżki dżemu (u mnie wiśniowy)
  • wiórki kokosowe do ozdoby


Zdrowe i proste przepisy które z pewnością Wam posmakują, porady oraz ćwiczenia. Wszystko co potrzebne do aktywnego trybu życia :)

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Beziki - przepis podstawowy

Przepis na zwykłe bezy. W przygotowaniu są bardzo proste. Wystarczy tylko porządnie ubić białka z cukrem.

Pijok

Pijok - Ciasto inspirowane dwoma różnymi przepisami, a raczej ich połączeniem. Nazwa jest wymyślona przeze mnie – jak łatwo się domyślać ciasto jest mocno alkoholowe, dodatkowo zawiera dużą ilość ananasa nasączonego alkoholem.Idealny przepis na ciasto.

Budyniowiec z jabłkami

Budyniowiec z jabłkami. Moje ulubione ciasto z jabłkami. Jabłka, budyń, kruszonka – jak dla mnie genialne połączenie:) Doskonały przysmak jesienno – zimową porą. Idealny przepis na deser. Idealny przepis na deser.

Waniliowa Panna Cotta

Waniliowa Panna cotta to włoski klasyk wśród deserów znanych na całym świecie, zaraz obok tiramisu czy crème brûlée. Z języka włoskiego panna cotta oznacza dosłownie “gotowana śmietanka”. Posłodzona śmietanka i mleko, dzięki żelatynie zamieniają się w delikatną, puszystą piankę, a ziarenka wanilii nadają jej niesamowity aromat i smak.

Batony fit z masłem orzechowym, amarantusem i orzechami

Batoniki są nie za słodkie, jeśli więc lubicie słodkie wyroby, to warto do nich dodać daktyle, żurawinę lub rodzynki. Można też zwiększyć ilość miodu. Ja przechowywałam je w lodówce, jeśli jednak będziecie trzymać je na zewnątrz, to będą lekko miękkie. Batony wyszły takie jak trzeba. Sycące, zaspokajające ochotę na coś słodkiego, ale nie za słodkie.

Ciasto marchewkowe z mascarpone i lustrzaną polewą

Ciasto marchewkowe to cudowny wypiek, w którym zakochałam się od pierwszego kęsa. W cieście marchew jest w ogóle niewyczuwalna, a ciasto dzięki niej jest niezwykle wilgotne. Zapach wypieku jest rewelacyjny, dzięki korzennym przyprawom i skórce z pomarańczy. Do przełożenia ciasta użyłam mojego ulubionego kremu z mascarpone, a wierzch oblałam słynną polewą lustrzaną. Zapraszam do mojego raju.