GRYCZANE NALEŚNIKI Z JABŁKIEM

GRYCZANE NALEŚNIKI Z JABŁKIEM Placki, naleśniki i gofry
GRYCZANE NALEŚNIKI Z JABŁKIEM

W te upały nie ma nic lepszego niż naleśniki na zimno i na dodatek w słodkiej wersji. A czy wiecie, że naleśniki można wykonać bez jajka i wyjdą tak samo puszyste i smaczne. Tradycja jaka się zachowała została już dawno przełamana!


Składniki Składniki

  • Ciasto:
  • 60 g mąki gryczanej
  • łyżeczka oleju
  • woda
  • Farsz:
  • 50 g twarogu chudego
  • 1 jabłko


Zdrowe i proste przepisy które z pewnością Wam posmakują, porady oraz ćwiczenia. Wszystko co potrzebne do aktywnego trybu życia :)

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Naleśniki z jogurtem i truskawkami

Moja propozycja na pyszne śniadanko. Trzeba korzystać z  pełni sezonu truskawkowego.

Bananowe placuszki

Ostatnio naszło mnie na różnego rodzaju placuszki. Zaletą tego typu dania jest to, że ich przygotowanie nie zajmuje zbyt dużo czasu. Miesza się zaledwie kilka składników i gotowe - mamy na talerzu pyszne śniadanie, obiad czy deser. Jako, że w mojej kuchni królują banany  i kasza jaglana to przyszedł czas na połączenie tych uwielbianych przeze mnie składników. Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Placuszki wyszły przepyszne, delikatne w smaku. Można podawać je polane jogurtem naturalnym i posypane cynamonem. Ja tym razem jednak postawiłam na masło bananowe.

Naleśniki z mleka kokosowego (wegańskie)

Naleśniki to pyszny deser, który zrobimy w kilka chwil! Pysznie smakują z różnymi kremami, twarożkiem, dżemem, miodem lub nawet same bez żadnego dodatku. W dzisiejszej odsłonie zapraszam na naleśniki odpowiednie dla wegan, które zrobiłam z mleka kokosowego. Naleśniki były bardzo delikatne w smaku z lekkim aromatem kokosu...pyszności. Podałam je z galaretką malinową domowej roboty.

GOFRY O SMAKU PIERNIKA

Świetne połączenie tych smaków kojarzących się nam z latem oraz tych ze świętami Bożego Narodzenia. Gofry o smaku piernika to rewelacyjna i niezwykle aromatyczna odsłona klasycznego deseru. Przygotowane z mąki gryczanej i ziemniaczanej są mega chrupiące i apetyczne. Wystarczy dodać swoje ulubione dodatki - u mnie twaróg i banan - i już mamy pyszny podwieczorek. Polecam!

Placki ziemniaczano-selerowe z groszkiem

Placki ziemniaczane to danie, które sprawdzi się i na zimno i na ciepło! Jak przekąska na piknik będzie idealna! Ale aby nie było tak prosto i monotematycznie dodajmy seler i groszek i wyjdą nam mega pyszne placuszki!

Flammkuchen.

Pycha, pycha, pycha! Flammkuchen to placek na bazie ciasta chlebowego z dodatkiem cebuli, boczku i śmietany. Proste, wiejskie danie wywodzące się z Alzacji. Ten cienki placek początkowo służył do sprawdzania temperatury pieca, zanim znalazł się w nim chleb.