OMLETOWA PIZZA

OMLETOWA PIZZA Jajka i omlety
OMLETOWA PIZZA

Pizza na śniadanie? A i owszem. Bez mąki. Idealny jako posiłek białkowo-tłuszczowy. Sycący. Polecam!


Składniki Składniki

  • 2 jaja
  • 40 g cebuli
  • pół papryki
  • 2 plastry sera gouda
  • łyżeczka masła do smażenia
  • ulubione przyprawy


Zdrowe i proste przepisy które z pewnością Wam posmakują, porady oraz ćwiczenia. Wszystko co potrzebne do aktywnego trybu życia :)

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Fit jajecznica na szpinaku

Dziś przepis na bardzo proste w przygotowaniu i szybkie śniadanie. Myślę, że wielu z Was jadło już takiego rodzaju śniadanie, a przynajmniej jajecznicę. Ja na szpinaku zrobiłam po raz pierwszy w niedzielę. Szpinak lubię od kiedy tylko go spróbowałam, samą jajecznicę tak samo, a połączenie tych obu składników było bardzo dobrym pomysłem.

JAJKA W SOSIE MUSZTARDOWYM

Jajka w sosie musztardowym nadają się również jako przekąska czy na stół Wielkanocny. Myślę, że jadł je chyba każdy, a jeśli nie to koniecznie musi spróbować.

Jajka w wiosennym sosie

Jajka w wiosennym sosie idealne na Wielkanocny stół! Gotowe w 20 minut!

Jajka faszerowane zielonym groszkiem

Jajka faszerowane zielonym groszkiem to kolejny przepis na Wielkanocny stół. Jajka w tej wersji są dla osób dbających o zdrowie, bez majonezu i innych tego typu dodatków. Zdrowo i zielono!

Jajka faszerowane ze szczypiorkiem i musztardą

Gotowane jajka są doskonałe o każdej porze roku i przyznam, że najchętniej spożywam je w zupie szczawiowej lub w sałatkach. Tu przedstawiam Wam prostą i szybką propozycję, która jest naprawdę zaskakująco smaczna.   I moja rada: użyjcie musztardy o wyrazistym smaku.

OMLET Z TUŃCZYKIEM I WARZYWAMI

Najlepszym wyborem na sycące śniadanie jest opcja białkowo-tłuszczowya (BT), a tu nie mogło zabraknąć omleta. To najpopularniejsza forma spożywania jajek jakie ostatnio się widuje (u mnie na talerzu) Zawsze robię je w piekarniku, dzięki czemu zaoszczędzam czas na pilnowaniu (tak jak w przypadku patelni).