Snikers

Snikers Kruche
Snikers

Pyszne bardzo słodkie ciasto.


Składniki Składniki

  • Ciasto:
  • 3,5 szklanki mąki pszennej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 200 g margaryny
  • 2 jajka
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka sody
  • Masa budyniowa:
  • 500 ml mleka
  • 1/4 szklanki cukru
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • 1,5 łyżki mąki pszennej
  • 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 125 g masła
  • Masa orzechowa:
  • 250 g orzechów
  • 100 g cukru pudru
  • 150 g masła
  • 2 łyżki miodu


Blog jest miejscem gdzie znajdą się głównie dania proste i sprawdzone. Staram się, aby był estetyczny z wyglądu, a przepisy napisane były prostym językiem.

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Mazurek bounty

Nie jestem fanką mazurków, kapią od nadmiaru lukru i innych słodkich kremów i warstw, praktycznie nie da się ich zjeść... Ten jest pyszny, to fajna alternatywa dla tradycyjnych wypieków wielkanocnych, a nadaję się na każdą okazję czy upieczenie bez okazji. Bardzo prosty w wykonaniu, umiarkowanie słodki, podpiekamy tylko spód i wykładamy masę z wiórków, polewa i już. Wykorzystałam przepis z bloga Burczy mi w brzuchu. Polecam!

Kruche ciasto z rabarbarem

Przepis na kruche ciasto z rabarbarem. Smacznego!

Ciasto aniołek

Ciasto aniołek. A może tak Aniołek? Od czego to zależy? Cóż... ciasto jedno, nazwy dwie. Mylące? Ależ skąd. Te same cztery warstwy kruchego ciasta, ten sam śmietankowy krem i ten sam pyszny smak. Ciasto, które można zrobić zarówno na Boże Narodzenie - wtedy występuje pod nazwą: Aniołek, jak i na Wielkanoc - wtedy zjemy Baranka. Idealny przepis na ciasto.

Kruche ciasto z rabarbarem

Dzień dobry w sobotni poranek. Jak się macie? ja wstałam dość wcześnie i zabrałam się za porządki. Planuje wybrać się na przejażdżkę rowerową a potem popracować nad nowymi postami na blogu. Cały tydzień miałam strasznie zalatany i nie miałam na nic czasu. Wczoraj upiekłam ciasto z rabarbarem, wyszło wspaniałe w smaku. Powiem wam, że warto je zrobić, jest dość szybkie (trzeba tylko schłodzić ciasto w lodówce - ja przygotowałam je wieczorem i włożyłam do lodówki na całą noc) i łatwe. A jak spróbujecie kawałek to od razu sięgnięcie po kolejny.

Mazurek Milky Way

Jeśli jeszcze wahacie się, jaki zrobić mazurek na Święta (my właśnie zmieniamy koncepcję, co do świątecznych wypieków), mam dla Was świetną propozycję - ciasto, które zachwyci i małych, i dużych. Masa mleczna na kruchym cieście, polewa ze słynnych batoników i kilka pokrojonych kawałków na wierzch. Moim zdaniem najlepszy prosto z lodówki, schłodzony. Ciasto rozeszło się u nas w kilka chwil, jest obłędnie pyszne i tak naprawdę na tyle nietypowe i "niemazurkowe", że nawet w późniejszym czasie można je zrobić.

Kruche z budyniem i rabarbarem

Sezon na rabarbar w pełni, co mnie cieszy niezmiernie, bo go uwielbiam. Zatem czas na (chyba) kolejny klasyk z jego udziałem. Kuszące kruszonką kruche ciasto z pysznym budyniem.