Pieczarki z farszem mięsnym

Pieczarki z farszem mięsnym Na gorąco
Pieczarki z farszem mięsnym

Szybka i przepyszna przekąska na spotkanie ze znajomymi. Sos kebab gyros ostry nadaje jej pikanterii.


Składniki Składniki

  • pieczarki 500 g
  • salami 150 g
  • 1 duża cebula
  • ser gouda 50 g
  • szczypiorek do ozdoby
  • sos kebab gyros ostry 
  • olej
  • sól, pieprz


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Panierowany Camembert z żurawiną

Panierowany Camembert z żurawiną to moja propozycja na szybki i smaczny pomysł na wegetariański obiad. Niestety bardzo kaloryczny… Nie tak dawno nie przepadałam za serami pleśniowymi, ale w końcu się do nich przekonałam i nawet ich zapach mnie nie odstrasza. Oczywiście najbardziej smakują mi na ciepło! Jeśli i Wy lubicie sery pleśniowe koniecznie spróbujcie ten przepis i zostawcie komentarz jak Wam smakowało!

Szparagi w boczku z pomidorami i rozmarynem

Przepis na szparagi w boczku z pomidorami i rozmarynem. Polecam!

Muffinki makaronowe

Zamiast nudnej zapiekanki chciałam Wam zaproponować pyszne muffinki makaronowe. Wyglądają dość efektownie, świetnie smakują. Myślę, że spodobają się zarówno małym jak i dużym głodomorom. Możecie przyrządzić je na obiad albo imprezę, są naprawdę proste i smakowite. Zatem do dzieła.

PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z PIECZARKAMI

Bardzo łatwe i szybkie do zrobienia a przy tym smaczne paszteciki z ciasta francuskiego. Doskonała przekąska imprezowa, dodatek do wigilijnego barszczu, takie na jeden kęs. Przepis jest tak naprawdę bardzo prosty, wystarczy tylko mieć pod ręką ciasto francuskie i pieczarki. Wystarczy chwila na ich przygotowanie.

Tarte flambée / Flammkuchen - Alzackie podpłomyki

Dawniej alzaccy piekarze, sprawdzając, czy piec był gotowy do pieczenia chleba, wkładali bardzo cienki kawałek ciasta i widząc tworzące się bąble powietrza, mogli stwierdzić, czy panująca wewnątrz temperatura jest odpowiednia. Z czasem zaczęli smarować je cienką warstwą crème fraîche, a później zapiekać z boczkiem i cebulą. I tak powstały bodajże najlepsze przekąski do kufla zimnego piwa!

Krokiety z mięsem i kapustą

Klasyka kuchni polskiej - niezmiennie zachwycają chrupiącą panierką i pysznym wnętrzem. Krokiety z mięsem do takie odzyskane danie - mięso z rosołu idealnie nadaje się do ich przygotowania. Wystarczy dodać trochę kiszonej kapusty, usmażyć stertę naleśników, zawinąć i gotowe. Podane z barszczem czerwonym, na domowym zakwasie stanowią wspaniałe i syte danie.