Wytrawne muffiny z boczkiem i remuladą duńską

Wytrawne muffiny z boczkiem i remuladą duńską Na gorąco
Wytrawne muffiny z boczkiem i remuladą duńską

Przepyszne muffiny stanowią doskonały dodatek do kapusty młodej czy barszczu białego. Boczek-nośnik smaku-genialnie odnajduje się przy remuladzie duńskiej.


Składniki Składniki

  • 4 jajka
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki cukru
  • 4 pełne łyżki remulady duńskiej
  • 120 dag boczku
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
  • olej


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Szparagi zapiekane z serem

Szparagi są teraz wszędzie! Korzystajcie bo sezon na nie jest niestety krótki, a one są przepyszne. Wcześniej proponowałam Wam zielone w wersji smażonej z boczkiem i gorgonzolą, a dziś przedstawiam białe szparagi, wstępnie pieczone w masełku z czosnkiem i ziołami a następnie dopiekane pod grubą warstwą brie i mozzarelli. Są absolutnie przepyszne i pasują do każdego dania głównego. Polecam gorąco!

Kulki mięsne z jagnięciny

Lubicie jagnięcinę? Mój mężuś baaardzo.... Ostatnio staram się zrobić coś smacznego z tego rodzaju mięsa. W dzisiejszym blogu przygotowałam kulki mięsne z aromatycznymi przyprawami, które są doskonałą zagryzką imprezową dla mięsożerców. Podałam do nich mój ulubiony sos czosnkowy. Kulki mięsne, możecie również podać na ciepło do dania głównego, z ryżem lub makaronem w sosie pomidorowym lub grzybowym.

Krewetki w tempurze na pędach groszku

Krewetka opiekana w Japońskim stylu, z dodatkiem  wiosennych pędów groszku. Jak dla mnie rewelacja!!!!! A wy, musicie to ocenić sami. Zapraszam do wspólnego gotowania.

Panierowana mozzarella

Dziś na blogu przepis na panierowaną mozzarellę. Wystarczy ją pokroić w plastry i usmażyć jak kotleta schabowego. W ten sposób będziemy mieli prosty, szybki, bezmięsny dodatek do obiadu lub kolację.

Klops z jajkiem w cieście francuskim

No to klops! Ale nie byle jaki! Z niespodzianką! A kto nie lubi niespodzianek? - szczególnie tak smacznych. Klops z jajkiem w cieście francuskim to tradycyjna potrawa wielkanocna, bez której trudno wyobrazić sobie Wielkanoc. Jajka zatopione w soczystym mięsie pachnącym mnóstwem przypraw, a wszystko otulone delikatnym ciastem francuskim. Świetnie smakuje zarówno na gorąco, podany z sosem chrzanowym czy grzybowym jak i na zimno w formie przekąski.

Wytrawne ciastka z jarzębiną i serem

Witajcie w maju jako że póki co to mamy wyjątkowo zimny maj, pogoda zniechęca do grillowania chciałam zaproponować Wam pyszną i łatwą w przygotowaniu przekąskę, koperty z ciasta francuskiego z serem korycińskim i dżemem z jarzębiny. To bardzo ciekawe połączenie smaków słonego sera, wytrawnej i jarzębiny otulonej delikatnym ciastem francuskim na pewno zaskoczy Waszych domowników, dlatego spróbujcie koniecznie.