Bitki schabowe w sosie myśliwskim - Upieczmy.pl - Twoje przepisy kulinarne. Przepisy na każdy dzień.

Bitki schabowe w sosie myśliwskim

Bitki schabowe w sosie myśliwskim Wieprzowina
Bitki schabowe w sosie myśliwskim

Bitki schabowe w sosie myśliwskim to danie, które zachwyci każdego, bez wyjątku. To tylko schab, ale sos myśliwski czyni z niego danie w iście królewskiej stylu. Syte, pyszne, a obiad masz zapewniony na kilka dni. Smak leśnych grzybów, przełamany kiszonymi ogórkami, po prostu palce lizać! Zapraszam do przepisu!


Składniki Składniki

  • 1 kg schabu
  • 30-40 g suszonych borowików
  • 4 łyżki mąki
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki smalcu
  • 100 g wędzonego boczku
  • 1 duża cebula
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 lyżeczki musztardy
  • 2 kiszone ogórki
  • 1 szklanka lub wody
  • 2 listki laurowe
  • 4-5 kulek ziela angielskiego
  • papryka czerwona w proszku


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Pulpeciki w Sosie Koperkowym

Taki obiad pasuje nie tylko w chłodne dni, koperkowy sos zwłaszcza ze świeżego koperku jest rewelacyjny, a całość przygotowania tego obiadu zajmie wam kilka chwil.

Tradycyjny schabowy

Kotlety schabowe to klasyczny niedzielny obiad większości Polaków. Podawany zazwyczaj z ziemniakami i kapustą zasmażaną lub buraczkami. Ja mojego schabowego podałam z pure ziemniaczanym i buraczkami.

Karkówka w sosie marchewkowo-cukiniowym

Tak, tak znowu karkówka, to moje ulubione mięso więc przyrządzam je pod każdą postacią. Dzisiaj w sosie marchewkowo – cukiniowym.

Żeberka z pieczarkami i zieloną soczewicą

Żeberka z pieczarkami i zieloną soczewicą, a także tymiankiem i natką pietruszki to bardzo smaczne i aromatyczne danie jednogarnkowe. Przygotowanie nie jest skomplikowane, ale czas potrzebny do przygotowania nie należy do bardzo krótkich, jednak efekt końcowy jest warty poświęconego czasu. Zachęcam do wypróbowania tego aromatycznego i pysznego dania.

Pulpeciki w sosie pomidorowym

Pulpety znane są w kuchniach narodowych wielu krajów. Różnią je: mięso, przyprawy i sosy. Wystarczy dodać do wieprzowiny trochę jagnięciny, a przeniesiemy się do Chorwacji. Z odrobiną parmezanu i sosu pomidorowego wylądujemy w małym włoskim miasteczku. Warto więc trochę poeksperymentować, mieszając ze sobą różne rodzaje mięs, dodając chrupiące dodatki czy aromatyczne przyprawy. Ale najpierw dobrze jest poznać klasykę, czyli pulpety w sosie pomidorowym. Sycące, delikatne i wspaniałe danie. Podane z gęstym, naturalnym, pomidorowym sosem, bez dodatku mąki.

Klopsy mielone z roszponką i suszonymi pomidorami

Przepis na klopsy mielone z roszponką i suszonymi pomidorami to moja propozycja na smaczny obiad i urozmaicenie tradycyjnych mielonych. Klopsiki tak przygotowane smakują wybornie, sałata i pomidorki dają im ciekawy smaczek i aromat. Mielone klopsy smażone, które są tak dobrze wszystkim znane nie muszą być nudne i zawsze takie same, można je urozmaicić i cieszyć się nowym smakiem.