Kurczak w brzoskwiniach na ostro

Kurczak w brzoskwiniach na ostro Drób
Kurczak w brzoskwiniach na ostro

Hej! Któregoś dnia mój syn rzucił mi wezwanie. Miałam go doprowadzić do płaczu. Dla ścisłości podaję, że tylko i wyłącznie jedzeniem. Już miałam pomysł, żeby ugotować coś czego absolutnie nie lubi, ale potem jeszcze dodał, że chodzi mu o stopień ostrości potrawy. Zrobiłam więc kurczaka w brzoskwiniach. No i gdzie tu ostrość? Oj jest i to ile! Dodatek całej czuszki wywindował ją do tego stopnia, że jedząc obiad łapałam powietrze. Smak brzoskwiń i miód troszeczkę złagodził smak. Całość wyszła bardzo smaczna. Następnym razem wezmę tylko pół papryczki i to bez pestek.


Składniki Składniki

  • 1 kg ćwiartek kurczaka 
  • 1 czuszkę
  • sok z 1 cytryny
  • garść rodzynek
  • 4 brzoskwinie 
  • 1 łyżka miodu
  • sól
  • pieprz 
  • 1 łyżka masła do podsmażenia 


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Gulasz drobiowy z kalarepką

Gulasz można robić na wiele sposobów. Często dodaje warzywa, tym razem połączyłam kalarepkę z piersią kurczaka w pysznym sosie pomidorowym.

PIERŚ Z KURCZAKA W SOSIE POMIDOROWO- BAZYLIOWYM

Pomysłów na pierś z kurczaka jak i na sosy jest bardzo wiele. Dziś mam dla Was propozycję na pierś z kurczaka w sosie pomidorowo-bazyliowym. Obiad pyszny i szybki w przygotowaniu.

Pieczone skrzydełka w Coca-Coli

Dziś przedstawiam przepis na pieczone skrzydełka w glazurze z Coca-Coli, idealne dla fanów obgryzania tych pyszności.Idealny przepis na grilla. Są one bardzo łatwe w przygotowaniu, więc nadają się na szybki obiad w pracowitym tygodniu. Wystarczy je wstępnie obgotować, następnie wrzucamy do piekarnika a w międzyczasie przygotowujemy glazurę z Coca-Coli, którą najpierw smarujemy skrzydełka w trakcie zapiekania, a następnie polewamy przed samym podaniem. polecam!

Podudzia indycze w imbirowej marynacie

Uwielbiam mięso z indyka! Nie na dodatek, że jest zdrowe, to jeszcze smakuje wybornie! Świetna alternatywa dla nudnego kurczaka, czy też tłustej wieprzowiny. Wbrew pozorom mięso indycze przygotowuje się bardzo łatwo, a jego mięso wcale nie musi być suche. Dodatkowo jego smak nie ma sobie równych! Dzisiaj przedstawiam wam przepis na pyszne indycze podudzia w imbirowej marynacie. Pyszne i kruche. Idealne na niedzielny obiad dla całej rodziny.

Kurczak tandoori

Kurczak tandoori wywodzi się z kuchni indyjskiej. Mięso marynuje się w gęstym jogurcie z przyprawami, a następnie piecze. Sprawdzony przepis na obiad!