Charlotte malinowa

Charlotte malinowa Bez pieczenia
Charlotte malinowa

Charlotte to banalny i szybki w przygotowaniu deser, który sprawdzi się idealnie na wszelkie okazje. Jako że to ciasto nie wymaga pieczenia, wprost nie może się nie udać. Przygotowanie Charlotte zajmuje około 15 minut. Wystarczy umiejętnie ułożyć biszkopty, ubić kremówkę i wymieszać z owocowym musem. Reszta to oczekiwanie, aż krem stężeje. Ale na pocieszenie powiem Wam, że nawet to nie trwa długo, bo zimna kremówka bardzo szybko się wiąże i już nawet po godzinie możemy się cieszyć tym wspaniałym deserem. Przygotowanie Charlotte z malinami gorąco polecam na jutrzejszy Dzień Mamy! Ten pyszny deser z pewnością będzie idealnym prezentem.


Składniki Składniki

  • Krem malinowy:
  • 300 g malin
  • 500 ml śmietany kremówki 36%
  • 200 g mascarpone
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 4 płaskie łyżeczki żelatyny
  • Malinowa galaretka:
  • 200 g malin
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 płaskie łyżeczki żelatyny
  • Dodatkowo:
  • 1 opakowanie podłużnych biszkoptów lady fingers
  • 200 g malin
  • młode listki mięty


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Pszczółka Adwokatka - bez pieczenia

Ciasto w śliczne żółto-brązowe pasy. Nie tylko proste i szybkie do przygotowania, ale też przepyszne. Z całą pewnością godne polecenia.

Tiramisu

Ciasto, które pochodzi z Włoch. Najlepiej gdy zrobimy je sami. Kilka składników i mamy pyszne ciasto na deser.

Jogurtownik Zebra bez pieczenia

Jogurtownik Zebra bez pieczenia. Kiedy temperatura za oknem przekracza 25 stopni to znak że pora zawiesić działalność piekarnika na jakiś czas. Niestety chęć na ciasto nie mija więc przychodzą wtedy alternatywne wyjścia, bardzo smaczne wyjścia, a są to pyszne ciasta na zimno bez pieczenia. Dzisiaj zaproponuje wam lekki jogurtownik. Sprawdzony przepis kulinarny!

Tiramisu w wersji bez jajek

Tiramisu to klasyczny włoski deser składający się z warstwy podłużnych biszkoptów delikatnie namoczonych w espresso z dodatkiem likieru migdałowego, kremu z serka mascarpone, kolejnej warstwy delikatnie nasączonych biszkoptów i kolejnej warstwy kremu z serka mascarpone, wierzch oprószony jest ciemnym kakao. W oryginale krem z serka mascarpone robiony jest z dodatkiem surowych jajek, ja tym razem prezentuję wersję kremu z serka mascarpone i bitej śmietanki, ale bez surowych jajek, a więc deser ten przypadnie do gustu zwolennikom kawowych deserów, ale i takim, którzy jajek jeść nie mogą, albo obawiają się spożywania surowych. Deser jest obłędnie smaczny, wypróbujcie koniecznie.

Kryształek

Kryształek. U większości z nas to ciasto wywołuje wspomnienia dzieciństwa. Kto wychowywał się w latach 80 - tych wie o czym mówię. Ciasto zdobyło popularność w tych trudnych czasach gdyż było tanie, a składniki potrzebne do zrobienia ciasta były łatwo dostępne. Kryształek był jednym z tych ciast, które można było zjeść niemalże w każdym domu. Uwielbiane przez dzieci, kolorowe i proste ciasto dobre na każdą okazję. Sprawdzony przepis!

Ciasto Milky way

Smak batoników Milky Way to w ostatnim czasie moje odkrycie. Dzisiejsze ciasto to smakowita masa mleczna między czekoladowymi herbatnikami i polewą na bazie gorzkiej czekolady. Idealny przepis na deser. Polecam!