Ekspresowe tacos z kurczakiem

Ekspresowe tacos z kurczakiem Na gorąco
Ekspresowe tacos z kurczakiem

Tacos z kurczaka to obiad zdecydowanie dla leniwych lub tych, co bardzo się śpieszą (jeśli oczywiście potrzebujecie takiego usprawiedliwienia, żeby je przygotować). Ilość gotowania jest ograniczona tutaj do minimum: smażenia kurczaka i podgrzewania tortilli. To jak, piszecie się na taki tex-mex do przygotowania w kwadrans?


Składniki Składniki

  • Tacos:
  • 4 małe pszenne tortille
  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 awokado
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 limonka
  • 1 papryczka chili
  • kilka listków pietruszki lub kolendry
  • kilka łyżek jogurtu
  • Na marynatę:
  • 1/2 łyżeczki wędzonej papryki
  • 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
  • 1/2 łyżeczki kuminu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • szczypta płatków chili
  • 1 łyżeczka oleju


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Orkiszowe pizzerinki z sosem orkiszowym

Orkiszowe pizzerinki z sosem orkiszowym. Doskonała przekąska np. na piknik. Polecam! Sprawdzony przepis na obiad!

Tacos meksykańskie

Tacos. Genialny meksykański smak. Tacos z sosem salsa mexicana.

Tradycyjne ZAPIEKANKI z Serem Korycińskim Swojskim

Pamiętam zapiekanki z dzieciństwa! Punkt obowiązkowy każdej podróży PKS lub PKP – na dworcach były najlepsze! Dobra bułka i ten aromat pieczarek! Dziś przedstawiam Wam dokładnie mój smak z dzieciństwa, lecz z nowoczesnym dodatkiem Sera Korycińskiego Swojskiego Agnieszka i Marcin Bielec. Do swoich zapiekanek użyłam Sera Korycińskiego Swojskiego z kolorowym pieprzem. Dodatek ten sprawia, że zapiekanki są idealnie doprawione (bez dodatkowego użycia soli i pieprzu) i smakują świetnie!

Drożdżowe ślimaczki z pieczarkami i kapustą

Świetna alternatywa dla pasztecików drożdżowych z kapustą i grzybami. Łatwe w przygotowaniu i niezwykle efektowne. Można je jeść zarówno na zimno, jak i na gorąco, co sprawia, że są świetnym pomysłem na imprezową przekąskę, czy też drugie śniadanie do szkoły lub pracy. Świetnie smakują podane z czerwonym barszczem. Pycha!

Tortilla z ziemniakami, cebulą i sosem madziarów

Delikatna tortilla ze słodko pikantnym sosem madziarów.

Hot dogi

Hot dogi z cebulką prażoną, sałatką z ogórków, keczupem, musztardą i majonezem, w rozciętej bułce przywędrowały do Polski na początku lat dziewięćdziesiątych ubiegłego wieku, tuż po zakończeniu reglamentacji mięsa. Reglamentacja mięsa, sprzedaż mięsa na kartki (drugi okres systemu kartkowego), trwała od 28 lutego 1981 roku, do końca lipca 1989 roku. Od kwietnia 1981 roku na kartki sprzedawane były również przetwory mięsne. Hot dogi te, różniły się od tych z lat siedemdziesiątych. Bułka do hot dogów, była dużo gorszej jakości od wcześniej używanych paluszków, często była „rozparzona”. O chrupkości można było zapomnieć. O jakości parówek już nie wspomnę. Oczywiście były również sprzedawane hot dogi składające się tylko z bułki, parówki i sosu (majonez, musztarda). Sprawdzony przepis na obiad!