Buraczane mini burgery z dipem z ricotty

Buraczane mini burgery z dipem z ricotty Na zimno
Buraczane mini burgery z dipem z ricotty

Ostatnim czasy czuję niepohamowany wzrost produktywności. Przepisy same wlatują mi do głowy, a twórczość w kuchni przechodzi nawet moje własne pojęcie. Zrobiłam już zapasy pomysłów, którym będę się z wami dzielić w czasie jesiennej chandry... No ! Ale do niej jeszcze daleko! Teraz czas cieszyć się i korzystać z letnich dobrodziejstw natury.


Składniki Składniki

  • ugotowane i obrane buraki (400 g)
  • kasza jaglana (100 g)
  • garść nerkowców (30 g)
  • trzy łyżki mąki owsianej (30 g)
  • jedno jajko
  • czerwona cebulka
  • łyżka soku z cytryny
  • sól, pieprz
  • rozmaryn
  • ricotta (ok. 80 g)


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Francuskie ślimaki z cukinią

Moje zauroczenie ciastem francuskim nie mija. Po pierwsze jest bardzo smaczne - a to za sprawą swojej specyficznej, warstwowej struktury w postaci cieniutkich, delikatnych i smacznych listków. Po drugie ciasto francuskie to morze możliwości, bo świetnie sprawdza się w wypiekach słodkich jak i wytrawnych. Po trzecie czas - wystarczy 15 minut i przekąska gotowa. Dlatego zawsze w lodówce lub zamrażarce mam opakowanie gotowego ciasta. Dodatki do niego zawsze się znajdą - może to być domowy dżem, sezonowe owoce, szparagi, parówki czy cukinia. Niespodziewani goście na pewno nas nie zaskoczą.

Paprykowe mumie

Jedyny taki dzień w roku, gdzie straszne potwory, przerażające pająki i inne robale, wiedźmy, kościotrupy czy czaszki możemy spotkać w najmniej spodziewanych miejscach. U nas może jeszcze nie tak hucznie obchodzony, ale zyskujący na popularności. Halloween to straszny dzień wymagający odpowiedniej oprawy... Na ten upiorny wieczór przygotowałam mumie z malutkich papryczek, na które z pewnością skuszą się nie tylko najmłodsi.

Ciastka Francuskie ze Szpiakiem i Serem Gruyere

Szpinak to ulubione warzywo Popeye , znanego bohatera bajki– te warzywo dawało mu niezwykłą energię i siłę. Szpinak jest odżywczy, wspomaga nasze kości, układ krążenia, i skórę

Paszteciki z farszem mięsnym

Bardzo lubię paszteciki, a z farszem mięsnym należą do moich ulubionych. Smaczne ciasto drożdżowe i pikantny farsz mięsny. Mięso nie jest gotowane, a smażone wraz z cebulką co dodaje dodatkowego charakterystycznego smaku pasztecikom. Tylko tyle, albo aż tyle - bez zbędnych dodatków. Klasyka nie tylko do barszczu, ale także jako przekąska na imprezach i uroczystościach.

MUFFINKI RYŻOWE Z PIECZARKAMI

Babeczki jajeczne z ryżem i pieczarkami to pomysł na szybką i smaczną przekąskę. Możemy w ten sposób wykorzystać ryż, który został nam z obiadu, a dodatki skomponować jak tylko lubimy - także w wersji mięsnej, np. z chudną wędliną. Muffinki są pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno, więc można je zabrać ze sobą do pracy, szkoły czy na piknik...

Paszteciki krucho-drożdżowe

Delikatne, krucho-drożdżowe ciasto wypełnione wytrawnym farszem to świetna przystawka na świąteczny stół, bądź też na każdą inna okazję. Paszteciki są pracochłonne, ale ten smak wynagrodzi Waszą ciężką pracę. Ciasto na paszteciki jest doskonałe i niezawodne, sprawdza się nie tylko w wytrawnych wypiekach. Bardzo ładnie się z nim pracuje i długo zachowuje swoją świeżość. Paszteciki najlepiej smakują z filiżanką czerwonego barszczu.