KULE MOCY

KULE MOCY Inne
KULE MOCY

Jako, że weekend trzeba nabrać siły. Przede wszystkim na treningi. Rafaello i ferrero rocher w jednym! Oczywiście w zdrowym wydaniu.


Składniki Składniki

  • szklanka kaszy jaglanej ekspandowanej
  • łyżeczka kakao
  • 20 g wiórków kokosowych
  • odrobina słodzika
  • opcjonalnie łyżka masła orzechowego, syropu lub miodu (aby klejące było)


Zdrowe i proste przepisy które z pewnością Wam posmakują, porady oraz ćwiczenia. Wszystko co potrzebne do aktywnego trybu życia :)

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Pieczone jabłka pod cynamonową kruszonką

Jabłka to najpopularniejsze w naszym kraju owoce. Na świecie istnieje około 7,500 tysiąca odmian jabłoni. Mamy to szczęście, że w naszym kraju dostęp do tych wspaniałych owoców mamy przez cały rok. Są składnikiem wielu ciast, naleśników i deserów. Często stanowią wartościową przekąskę pomiędzy posiłkami. Dziś przygotowałam zdrowy, prosty, jesienny deser. W roli głównej - pachnące jabłka, skąpane w jesiennym słońcu.

Karobowy mugcake z cukinią podany z kruszonką ze słonecznika i miętą

Ostatnio przepadłam całkowicie za słonecznikiem w mleku kokosowym, oleju kokosowym i odżywką białkową. Fantastycznie także sprawdza się tu dodanie miodu, ale to już nie na śniadanie ze względu na cukry. Smak boski, konsystencja sezamków/ kruszonki, niezwykle pyszna i uzależniająca. Dziś wystąpiła u mnie jako dodatek do standardowego mugcake'a. Dziś zostawiam Was z przepisem, a w kolejnym poście postaram się wyjaśnić nieco, osobom, które jeszcze nie do końca wiedzą o co chodzi z tymi śniadaniami białkowo-tłuszczowymi i dlaczego tak a nie inaczej. Jesteście zainteresowani?

Wafle z galaretką i jogurtową pianką

Niewielka ilość składników, nieskomplikowany przepis i niewielkim nakładem pracy otrzymujemy pyszny wiosenny deser.

Czekoladowo-orzechowy torcik z mikrofalówki (babeczka z kubeczka)

Naprawdę zachwyca smakiem, jest mocno czekoladowo-orzechowe, wilgotne i bardzo puszyste. Samo smakuje rewelacyjnie, a przełożone ulubionym kremem lub bitą śmietaną - pycha! Polecam!

Verrine z quinoa, musem bananowym i morelami

Verrine to rodzaj pochodzących z Francji przystawek lub deserów, których składniki układa się warstwami w małych szklaneczkach. Ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a doskonale prezentują się na stole i wyśmienicie smakują. Nasze dzisiejsze verrine przyrządziliśmy na słodko.

PYSZNY DESER OWOCOWY Z JOGURTEM NATURALNYM

Pyszny, lekki deser dla każdego. Idealny na drugie śniadanie. Powoli zaczyna się okres na owoce sezonowe, więc taki deser można można jeść praktycznie codziennie z innymi owocami i dodatkami.