Pyszny łosoś pieczony w ziołach i test patelni Tescoma

Pyszny łosoś pieczony w ziołach i test patelni Tescoma Ryby i owoce morza
Pyszny łosoś pieczony w ziołach i test patelni Tescoma

Pyszny łosoś pieczony w ziołach z ziemniakami i fasolką szparagową. Idealna propozycja na obiad, który zrobisz w kilkadziesiąt minut. Spróbuj!


Składniki Składniki

  • łosoś  - 300g 
  • oliwa  - 2-3 łyżki 
  • sok z cytryny  - z 1/2 cytryny 
  • czosnek  - 1 ząbek 
  • koperek  - 1 mały pęczek 
  • natka pietruszki  - 1 mały pęczek 
  • sól, pieprz 
  • Dodatkowo:
  • pieczone ziemniaki
  • fasolka szparagowa


Cookuj.pl - blog kulinarny. Najlepsze przepisy kulinarne na każdą okazję! Pyszne pomysły na obiady, ciasta, desery, dania sezonowe, mięsne i wegetariańskie.

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Pieczony halibut na szpinaku

Jeśli macie niezbyt dobre wspomnienia związane ze szpinakiem czy rybami, to spróbujcie tego połączenia. Pieczony halibut na szpinaku to jest to!

Pieczona makrela

Dziś mam dla Was do zaproponowania pyszną, pieczoną rybkę.

Kotlety rybne

Kotlety rybne z dodatkiem koperku są rewelacyjnie smaczne, a ich przygotowanie nie zajmuje zbyt dużo czasu i wysiłku. Świetnie sprawdzą się jako urozmaicenie codziennego menu zamiast tradycyjnie przygotowywanych, smażonych filetów rybnych. Przygotowując je w sposób, który proponuję można wykorzystać kotlety również jako dodatek do burgerów zamiast kotletów mięsnych. Podane z surówką i ziemniakami smakują pysznie.

Pieczony łosoś w nasionach Chia z cytryną, grillowanym młodym porem i żółtym pomidorkiem na liściach botwinki z kiełkami sałaty

Dietetyczne, kolorowe i smaczne danie. Czasem potrzeba nam troszkę świeżości, a wiosna jest najlepszym okresem jak dla mnie do eksperymentowania w kuchni. W zasięgu ręki mamy młode świeże warzywa i zioła. Danie naprawdę jest bardzo proste do przyrządzenia w 40 minut ogarniemy cały obiad.

Zapiekane małże pod parmezanową pierzynką

Mule zapiekane pod parmezanową pierzynką. To idealna potrawa na gorącą przekąskę dla licznych gości (również w karnawale) lub jako danie dla dwóch osób (np. na zbliżającą się kolację walentynkową - w końcu o małżach mówi się, że są afrodyzjakiem...). Danie nie wymaga wiele pracy, a jest bardzo efektowne - ułożone na półmisku zapieczone na rumiano muszle wyglądają przepięknie i elegancko. Polecam podawać ze schłodzonym kieliszkiem białego wina.

Łosoś pod pistacjową kołderką

Jest to mój pierwszy przepis na łososia. Szukałam przepisu prostego, ciekawego, a przede wszystkim szybkiego. Wyraźnie czuć smak ryby, a lekko słone pistacje świetnie się z nią komponują. Przyciąga nie tylko zapachem, ale i wyglądem.