Bułeczki z cebulą i serem feta

Bułeczki z cebulą i serem feta Kanapki i tosty
Bułeczki z cebulą i serem feta

Bułeczki z cebulą i serem feta. Niewielkie drożdżowe bułki z pysznym, cebulowym farszem. Idealna propozycja na kolację lub ciekawą wytrawną przekąskę.


Składniki Składniki

  • Bułki:
  • mąka pszenna  - 500g 
  • żółtka  - 4 
  • drożdże suszone  - 7g 
  • mleko  - 1 szklanka 
  • masło  - 100g 
  • cukier  - 1 łyżeczka 
  • sól  - 1 łyżeczka 
  • Dodatkowo:
  • ser feta  - 200g 
  • cebula czerwona  - 2 
  • cebula  - 2 
  • oregano  - większa szczypta 
  • sól, pieprz 
  • oliwa


Cookuj.pl - blog kulinarny. Najlepsze przepisy kulinarne na każdą okazję! Pyszne pomysły na obiady, ciasta, desery, dania sezonowe, mięsne i wegetariańskie.

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Drożdżowe bułeczki nadziewane pieczarkami

Przepyszne drożdżowe bułeczki z farszem pieczarkowym, którym wyrazistego smaku nadaje sos kebab gyros ostry są doskonałym dodatkiem do barszczu czerwonego. Dla wielbicieli łagodnych smaków idealnie sprawdzi się sos kebeb gyros łagodny.

Bułeczki faszerowane

Bułeczki pszenne faszerowane szynką i serem. Oczywiście najlepiej smakują od razu po upieczeniu –  bułka jest gorąca, a ser się ciągnie.