Wegetariańskie burgery

Wegetariańskie burgery Na gorąco
Wegetariańskie burgery

Wegetariańskie burgery. Pyszne i to bez grama mięsa! Najlepszy przepis na jarskie burgery, które zachwycą nawet wytrwałego mięsożercę.


Składniki Składniki

  • bułki hamburgerowe  - 6 
  • Wegetariańskie kotlety:
  • kasza jaglana  - 100g (1,5 szklanki po ugotowaniu) 
  • marchewka  - 2 szklanki tartej 
  • siemię lniane  - 1/2 szklanki 
  • ziarna słonecznika  - 1/2 szklanki 
  • bułka tarta  - 1/3 szklanki 
  • cebula czerwona  - 1 duża 
  • jajka  - 1 
  • olej  - nieco mniej niż 1/4 szklanki 
  • sos sojowy  - 2 łyżki 
  • mąka pszenna  - 3 łyżki 
  • imbir  - 1 szczypta (mielonego) 
  • natka pietruszki  - 2 łyżki (posiekanej) 
  • - sól, pieprz 
  • Dodatki: #1
  • roszponka  - kilka garści 
  • pomidory  - 2-3 
  • ser brie  - kilka plastrów 
  • jogurt naturalny
  • koperek 
  • Dodatki #2
  • sałata rzymska 
  • pomidory  - 2-3 
  • cebula czerwona 
  • ogórek kiszony 
  • ser żółty 
  • ketchup  - lub sos BBQ 
  • musztarda


Cookuj.pl - blog kulinarny. Najlepsze przepisy kulinarne na każdą okazję! Pyszne pomysły na obiady, ciasta, desery, dania sezonowe, mięsne i wegetariańskie.

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Zielone szparagi zapiekane z gorgonzolą

Przepyszne delikatne szparagi zapiekane z chrupiącą szynką i podawane ze słodko pikantnym sosem. Idealna delikatna przekąska.

Ser Camembert z ziołami w panierce

Ser Camembert z ziołami w panierce to pyszna przekąska lub kolacja na ciepło. Sery pleśniowe mają bardzo wyrazisty zapach, ale smak już nieco łagodniejszy. Są sprężyste, a po upieczeniu w panierce ciągnące i nieprzyzwoicie smaczne. Bardzo lubię takie przekąski, bo przygotowuje się je błyskawicznie, więc jest to świetna propozycja na spotkania w gronie przyjaciół, ale też idealne jako szybki posiłek, a także bardzo ciekawe urozmaicenie codziennego menu. Mój ser Camembert jest z dodatkiem ziół prowansalskich, ale możecie przygotować taki bez dodatków - rzecz gustu.

Portobello zapiekane z serem, podawane z sosem madziarów

Przepyszne mięsiste pieczarki z aromatycznym serem, serwowane z pikantno-słodkim pomidorowym sosem Madziarów.

Pieczarki faszerowane szpinakiem i serkiem

Pieczarki które nadają się na przystawkę lub do obiadu, faszerowane szpinakiem i serkiem.