Jajka z ziołowym majonezem

Jajka z ziołowym majonezem Jajka i omlety
Jajka z ziołowym majonezem

Jajka z ziołowym majonezem to moja propozycja na klasyczną wielkanocną potrawę podaną w wersji fusion tylko za sprawą jednego składnika majonezu. Pyszne!


Składniki Składniki

  • jajka  - 4 
  • Ziołowy majonez:
  • jajko  - 1 
  • sok z cytryny  - 1 łyżeczka 
  • musztarda  - 1 łyżeczka 
  • olej  - 1/2 szklanki 
  • sól, pieprz 
  • koperek  - 1 mały pęczek 
  • szczypiorek  - 1 mały pęczek


Cookuj.pl - blog kulinarny. Najlepsze przepisy kulinarne na każdą okazję! Pyszne pomysły na obiady, ciasta, desery, dania sezonowe, mięsne i wegetariańskie.

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Jajka faszerowane tuńczykiem z olejem rzepakowym

Moja propozycja na potrawę wielkanocną to jajka faszerowane tuńczykiem z olejem rzepakowym. Szybkie w wykonaniu i bardzo dobre.

Jajka faszerowne szpinakiem

Zawsze na Wielkanoc robię paletę, czyli 30 to w sumie 60 połówek i uwierzcie, że znikają w ekspresowym tempie. A w tym roku zagoszczą również jajka z farszem szpinakowym.

Jajka faszerowane z wędzonym łososiem

Jajka faszerowane z wędzonym łososiem, z dodatkiem ziół. Bardzo prosta, ale ciekawa i niebanalna jednocześnie propozycja na wielkanocny stół.

Jajka faszerowane szynką

Jajka faszerowane szynką z dodatkiem chrzanu, musztardy i suszonej śliwki. Moje ulubione – ostre i ciekawe z smaku. Najlepiej smakują polane sosem.

JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI I PIETRUSZKĄ

Jajka faszerowane pieczarkami idealnie sprawdzą się na śniadanie wielkanocne, ale nie tylko. To doskonała przystawka imprezowa. Najlepiej smakują przygotowane i zjedzone tego samego dnia. Zresztą co tu dużo pisać, przekonajcie się sami.

Jaja faszerowane ze śledziem

Przeglądając książki z mojej biblioteczki, w poszukiwaniu zapomnianych przepisów na przygotowanie jajek, trafiłam na jajka faszerowane ze śledziem, w książce Przyrządzanie Potraw Zofii Czerny, z 1949 roku.