Babeczki makaronowe z warzywami

Babeczki makaronowe z warzywami Na gorąco
Babeczki makaronowe z warzywami

Makaronowe zapiekanki nie muszą być zawsze podawane w tradycyjny sposób, w naczyniu żaroodpornym. Dzisiaj postanowiłam przygotować małe babeczki makaronowe z warzywami. I podać je w papilotkach. Jako muffinki/babeczki. Danie łatwe w przygotowaniu.Pyszne, lekkie i zdrowe.


Składniki Składniki

  • 2 szklanki makaronu (u mnie MINI makaron 5 warzyw)
  • 1 cukinia
  • 1 bakłażan
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 cebuli
  • oliwa
  • Składniki na sos jogurtowo-jajeczny:
  • 180 g jogurtu naturalnego
  • 2 jajka
  • 10 listków bazylii
  • garść koperku
  • garść natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
  • papryka ostra
  • Dodatkowo:
  • kulka mozzarelli


Kocha: Gotowanie, pieczenie, krojenie, mieszanie, fotografie kulinarną, warsztaty, smakowanie, próbowanie.

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)